Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Handbal, Liga Naţională - CSM Făgăraş continuă în Ligă
Handbal, Liga Naţională - CSM Făgăraş continuă în Ligă Email
Luni, 04 Iunie 2018 14:38

    În perioada 31-02 iunie, a avut loc la Călăraşi, barajul pentru promovarea-mentinerea în Liga Naţională de handbal masculin. CSM Făgăraş, la capătul unui sezon slab, nu a putut evita barajul pentru rămînerea pe prima scenă a handbalului românesc. Două echipe s-au retras pe parcursul sezonului regulat (Odorhei şi Iaşi) iar alte două au trebuit să joace barajul, în urma clasamentlui final din play-out. Astfel, CSM Făgăraş şi HC Vaslui au jucat la Călăraşi. S-au creat două grupe. Echipele din Liga Naţională au fost repartizate în grupe diferite. Astfel, În prima grupă au jucat CSM Făgăraş, CS Universitatea Cluj şi HC Buzău. În cealaltă grupă au fost de asemenea repartizate trei formaţii: Vasluiul, Alexandria şi Tîrgu Jiu, acestă din urmă neprezentîndu-se la baraj. Diferenţa dintre cele două eşaloane şi-a spus cuvîntul, astfel că cele două formaţii de prima Ligă, CSM Făgăraş şi HC Vaslui vor juca şi în sezonul 2018-2019 în Liga Naţională.

CSM Făgăraş-HC Buzău 33-15 (18-10)
 

     Primul meci pentru handbaliştii făgărăşeni a avut loc vineri, 1 iunie. Echipa antrenată de Liviu Andrieş a jucat împotriva echipei clasate pe locul secund în Divizia A, HC Buzău. La capătul unui joc controlat în totalitate de CSM Făgăraş, handbaliştii făgărăşeni s-au impus cu scorul de 33-15, după ce la pauză diferenţa era deja de opt goluri în favoarea sportivilor făgărăşeni, 18-10. Meciul a început pe fondul de dominare al CSM-ului care a controlat de o manieră autoritară jocul. De altfel, încă din primele minute de joc s-a văzut o diferenţă foarte mare între cele două combatante. Experienţa şi valoarea handbaşliştilor făgărăşeni şi-a spus cuvîntul, iar CSM Făgăraş se impune în prima partidă fără nici un fel de emoţii, în faţa unui adversar modest. 


CSM Făgăraş-CS Universitatea Cluj 32-27 (20-11)
 

     În cea de-a doua partidă CSM Făgăraş a jucat cu Universitatea Cluj. Handbaliştii făgărăşeni aveau nevoie de victorie pentru a juca şi sezonul următor în prima Ligă. Sportivii antrenaţi de Liviu Andrieş au jucat foarte bine şi în acest joc şi s-au impus cu scorul de 33-27, după ce la pauză diferenţa era de nouă goluri în favoarea CSM-ului. Prima repriză a semănat izbitor cu cea din meciul cu Buzăul. Cu o apărare exactă şi cu un atac eficient, CSM Făgăraş nu a oferit nici o şansă adversarului. În partea secundă antrenorul Andrieş, sigur de victorie, a rulat tot lotul de jucători ce a făcut deplasarea la Călăraşi, astfel că diferenţa, la final a fost de doar cinci goluri. CSM Făgăraş a început ambele meciuri în următoarea formaţie: Szopka, Bejenariu, Vancea, Bahan, Acatrinei, Constantinescu, Huta. Pe parcursul jocului au mai evoluat: Fuică, Dedu, Mînea, Mateoniu, Dincă, Filip şi Leordean. ,,Mă bucur că am reuşit să cîştigăm amebele partide şi să ne menţinem în prima Ligă. Băieţii au fost motivaţi, au jucat serios şi am reuşit, meritat, să cîştigăm cele două partide. Vreau să mulţumesc autorităţilor locale pentru sprijinul acordat pe parcursul întregului campionat. De asemenea vreau să le mulţumesc suporterilor care au fost alături de noi, inclusiv la Călăraşi. Sper să avem continuitate, a declarat antrenorul formaţiei CSM Făgăraş, profesorul Liviu Andrieş. Din acest moment echipa se află în vacanţă, reunirea lotului avînd loc, cel mai probabil, în jurul datei de 15 iulie. Campionatul va începe pe data de 1 septembrie.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 644 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4527921

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare