Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Rețete by Florin Baki Supă de chimen cu legume
Supă de chimen cu legume Email
Luni, 04 Iunie 2018 18:23

 

Ingrediente
- 2 linguri chimen
- 1 morcov mare
- 1 gogoşar
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 2 cartofi
- 1 leg. ţelina frunze
- 2 linguri făină
- 1 linguriţă boia roşie de ardei
- 100 ml ulei
- sare, piper
- zeama de la 1/2 lamaie
- crutoane de pîine


Mod de preparare
 

     Se prăjeşte chimenul în ulei peste care se adaugă 3-4 l apa şi se lasă la fiert. Se strecoară. Ceapa, gogoşarul şi usturoil se spală, se curăţă şi se taie mărunt. Se înăbuşe în ulei, se adaugă făina şi se amestecă pînă făina devine aurie. Se stinge cu zeama de chimen şi se adaugă boia de ardei. Se adaugă morcovul răzuit, cartofii tăiaţi în cubuleţe mici şi se lasă la foc mic pînă ce legumele sînt fierte. Se adaugă frunze de ţelina şi codiţe de ceapă verde tăiate mărunt. Se drege cu sare, piper şi zeama de lămîie. Se serveşte cu crutoane de pîine prăjite în cuptor.
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 27 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4481073

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare