Aripioare de pui picante Imprimare
Scris de MF   
Luni, 15 Mai 2017 00:00

Sos picant / Cartofi aurii

Aripioare de pui picante
Ingrediente:
- Aripioare de pui 1 kg
- Boia iute 15 gr
- Boia dulce 15 gr
- Sare
- Piper
- Zahăr brun 30 gr
- Usturoi 3 căţei
- Ulei 50 ml

Mod de preparare: Într-un bol amestecăm toate ingredientele (boia, sare, piper, zahăr, usturoiul zdrobit, uleiul). Amestecul format îl turnăm peste aripioare şi le masăm bine. Punem aripioarele într-o tavă pentru cuptor. Se coace la 190 grade C, 20 minute. 


Sos picant
Ingrediente:
- Ketchup picant 100 gr
- Maioneză (de casă obligatoriu) 100 gr
- Usturoi 4 căţei
- Sare
Mod de preparare: Într-un bol punem maioneza şi cu ketchup-ul, zdrobim usturoiul peste şi asezonăm cu sare după gust. Totul se amestecă bine pînă la omogenizare.

Cartofi aurii
Ingrediente:
- Cartofi 1 kg
- Sare
- Ulei
Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă. După ce au fiert se lasă să se răceasca şi se curăţă. Îi tăiem în 4 sau în 6 (în funcţie de cît de mari sînt cartofii) pe lung. Se prăjesc în baie de ulei pînă sînt rumeniţi. Se asezonează cu sare după gust.

Servire
Pe un platou de lemn se pun la mijloc aripioarele, iar de jur împrejur cartofii şi într-o sosiletă se pune sosul. Putem servi lîngă salată de legume sau de varză şi chiar şi murături. Pentru a mai atenua din iuţeală putem servi un pahar de iaurt cu puţină mentă zdrobită.
Poftă bună!

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Ultima actualizare în Marţi, 16 Mai 2017 07:12