Site icon Monitorul de Făgăraș

Elevul îndrăgostit de cariera de ospătar. Andrei Stoican practică meseria la Restaurantul ,,Armonia” din Victoria

 

Nu mulţi sunt elevii care urmează cursurile la clasele cu profl turism şi alimentaţie publică de la CT ,,Alexandru Bărbat” din Victoria şi care au ales să facă o carieră în acest domeniu. Andrei Stoican  este în clasa a XI-a  şi se declară îndrăgostit de meseria de ospătar, dar  îi place să experimenteze şi în bucătărie. Nu se mulţumeşte doar cu orele de practică prevăzute în programa şcolară, ci lucrează în restaurant  în fiecare zi după orele de curs.  A găsit înţelegere  la Restaurantul ,,Armonia” din Victoria, unde,,  de la familia Hoajă  a învăţat tainele  unei cariere în alimentaţie publică. ,,Am ales să muncesc după orele de curs  ca să capăt experienţa necesară pentru un  loc de muncă stabil, dar şi pentru a avea un venit. În Ţara Făgăraşului turismul se dezvoltă.  În ultimii ani, s-au construit multe pensiuni în zona turistică Sâmbăta de Sus, Arpaş şi Cârţişoara, iar  acest domeniul de activitate este căutat şi bine plătit.  De la vârsta de 5 ani am fost crescut de bunica paternă şi m-am gândit să nu fiu o povară pentru ea, aşa că după ce am mai crescut m-am hotărât să muncesc după orele de curs.  Am început să fac practică la restaurantul ,,Armonia’’ din Victoria. A fost o alegere bună pentru că de la Victor şi Corina Hoajă am învăţat multe lucruri. Pot să spun că sunt un norocos că i-am cunoscut, sunt ca şi  părinţii mei. După orele de curs abia aştept  să ajung la restaurantul ,,Armonia’’, unde colegii mă aşteaptă cu prânzul.  La acest restaurant suntem ca într-o famili.  Îmi place să fiu ospătar,  dar mă descurc la fel de bine şi în bucătărie.  Mă bucur  că Victor şi Corina au încredere în mine. lipsesc de la restaurant eu preiau activitatea.    Îmi place ceea ce fac şi cred că mă descurc bine’’ a spus Andrei Stoican. ,,Andrei poate fi un exemplu bun pentru mulţi tineri care pierd vremea prin oraş. Este un băiat serios, ambiţios, consecvent în tot ceea ce face. S-a pliat bine pe această activitate de ospătar, bucătar, barman şi se descurcă foarte bine’’ a spus administratorul restaurantului ,,Armonia’’ , Victor Hoajă.

 

Exit mobile version