Site icon Monitorul de Făgăraș

Pate de ficat cu slănină de porc drept ingredient principal! Și plin de E-uri !

FOTO: CSID

InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip pate de porc ce se regăsesc pe piața din România informează monitorulexpres.ro. În total au fost analizate 40 de produse.

Din punct de vedere al procentajului de ficat:

Din punct de vedere ingredientului principal :

Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție :

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pateul de porc :

Numericul de aditivi alimentari variaza intre 0 – 6 :

Din punct de vedere al produselor ce conțin aditivi alimentari regăsiți frecvent situația se prezintă astfel :

Valoarea energetică este cuprinsa între 113 kcal și 337 kcal.

Cantitatea de grăsimi variază între 4.1g și 29.9g.

Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 1.4g și 10.8g.

Cantitatea de glucide variază între 1.9g și 9.7g, în timp ce cantitatea zaharurilor este cuprinsă între 0g și 2g.

60% din produsele analizate nu conțin fibre.

Cantitatea de proteină se situează între 9g și 16.3g pentru produsele studiate

Cantitatea de sare s-a situat între 1.2g și 2g.

Exit mobile version