Site icon Monitorul de Făgăraș

Iahnie de post ca la mănăstire. Cum o prepară măicuțele și ce trucuri folosesc ca să iasă gustoasă

FOTO: impact.ro

Pe toată durata Postului Crăciunului, mâncărurile tradiționale fără carne sunt extrem de apreciate. Potrivit impact.ro, credincioșii care țin post se orientează în mare parte către alimente bogate în proteine vegetale, precum leguminoasele, pentru a-și asigura o dietă echilibrată și nutritivă.  Iată în continuare o rețetă inedită, și anume iahnie de post ca la mănăstire.  

Ingrediente: 

Cum faci cea mai bună iahnie de post ca la mănăstire? 

Modul de preparare al acestei rețete este cât se poate de simplu. Începi prin a spăla fasolea, pe care o lași la înmuiat peste noapte pentru a se găti mai rapid a doua zi. Odată ce fasolea s-a înmuiat suficient, urmează să o fierbi. În timp ce fasolea fierbe, poți să pregătești legumele: cureți ceapa, ardeiul și morcovii, apoi le toci fin și le călești într-o tigaie cu ulei încins. 

După ce fasolea a fiert suficient, pui legumele călite, sucul de roșii și pasta de tomate. Este recomandat să adaugi și puțină zeamă din oala cu fasole. În etapa finală, adaugă sarea și frunzele de dafin, lăsând totul să fiarbă încă pentru câteva minute. În momentul în care oprești focul, completează preparatul cu pătrunjel proaspăt tocat. 

Secretele măicuțelor  

Este binecunoscut faptul că cea mai savuroasă iahnie de fasole se pregătește la mănăstire, iar multe gospodine au încercat să recreeze această rețetă la ele acasă. Totuși, nu toate cunosc micile secrete care fac diferența pentru a atinge acel gust delicios și reconfortant. Așadar, iată ce trebuie să știi: 

Exit mobile version