Site icon Monitorul de Făgăraș

Avertismentul șefului ANPC pentru un gratar în siguranță de 1 Mai: La ce să fie atenți românii când cumpără carne și bere

FOTO Adevărul

Paul Anghel, directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), îi îndeamnă pe consumatori să fie atenți atunci când cumpără carne tocată și bere pentru sărbătorile de 1 Mai, tradițional asociate cu micii și berea.

”La achiziționarea produselor alimentare: verificați cu atenție aspectul cărnii tocate; nu cumpărați produse neetichetate; eticheta trebuie să conțină informații despre ingredientele alergene și termenul de valabilitate. Refuzați produsele cu etichete lipsă, modificate sau expirate. Evitați achiziția de carne tocată din locuri neautorizate, pentru că riscați să cumpărați produse nesigure”, a scris duminică Paul Anghel, pe pagina sa de Facebook.

În ceea ce privește bere, Anghel atrage atenția asupra stării ambalajelor, clarității lichidului și verificării datei de expirare.

Pentru cei care aleg să petreacă 1 Mai în zone de agrement, Anghel subliniază importanța verificării vitrinelor frigorifice, integrității ambalajelor și corectitudinii informațiilor de pe etichete. De asemenea, vânzătorii trebuie să respecte normele de igienă și să fie echipați corespunzător.

Totodată, consumatorii sunt sfătuiți să verifice dacă prețurile afișate corespund celor de pe bonurile fiscale și să solicite și să păstreze bonul de casă, acesta fiind dovada necesară în caz de reclamație.

În urma controalelor din anii anteriori, ANPC a descoperit nereguli grave precum: utilizarea produselor expirate sau fără etichetă, vânzarea alimentelor cu mucegai, folosirea de ulei ars sau ustensile murdare, depozitarea necorespunzătoare și lipsa informării privind alergenii sau originea produselor (proaspete sau decongelate).

La ce să fii atent când cumperi carne de grătar pentru 1 Mai:
Exit mobile version