Site icon Monitorul de Făgăraș

Hai la Mândra, pe urmele tradiției. Două zile de distracție, la Mândra, 23 și 24 august. Programul complet

 

Hai la Mândra, să vezi cum fiecare uliță, curte și deal din sat se transformă în muzeu viu. În 23 și 24 august îți arătăm satul unde tradiția se întâlnește cu prezentul,meșteșugul cu creativitatea contemporană și spiritualitatea cu bucuria comunitățiiNu vei găsi aici tarabe cu mici și bere, dar îți servimporții bogate de cultură, natură, gastronomie identitară și experiențe despre care să le povestești și altora. Pe traseul cultural te vom însoți prin cele opt puncte-cheiecare își deschid porțile spre sufletul satului Mândra, printre care: Muzeul de Pânze și Povești, Valea Mândrei,Biserica monument istoric „Sfânta Treime”Te provocăm să intri în povestea noastră alături de muzicieni și interpreți de renume, etnologi, istorici, artiști vizuali, bucătari, coregrafi și creatori care aduc cu ei voce, rost și inspirație.Printre cei care se vor afla la festivalul „Hai la Mândra, pe urmele tradiției”ca să te impresioneze se numără:

Li se alătură ansambluri folclorice, artiști tineri și muzicieni îndrăgiți – de la Formația Haiducii (Republica Moldova) până la Robert Târnăveanu, Ionuț Langa și Mihai Teacă.

PROGRAM DETALIAT

Sâmbătă, 23 august

10:00 – 17:00 | PORȚILE DESCHISE-N SAT

Nu rata:

Duminică, 24 august

09:00 – 11:45 – Liturghie în ie la Biserica „Sfânta Treime”.

12:00 – 22:00 | Piațeta centrală – Gastronomie identitară locală
Meniu: tocană de ceapă, mămăligă și pomana porcului; ciorbă de fasole cu ciolan, tarhon și ceapă roșie; bulz cu pastramă de oaie sau slănină friptă; macaroane cu nucă și pesmet; scovărzi cu gem; plăcintă cu orez și griș. Băuturi: apă, siropuri, limonadă și bere rece.

12:00 – 17:00 | PORȚILE DESCHISE-N SAT

Nu rata:

17:00 – 22:00 | Scena din centrul satului
Dialog folcloric prezentat de Nea Mărin. Cântec, joc și port din Țara Făgărașului, Ținutul Cohalmului, Mărginimea Sibiului, Colinele Transilvaniei și Republica Moldova.

19:30 – 20:00 | Piațeta centrală
Dialog live cu Chef Cezar Munteanu (președintele Asociației Bucătarilor și Cofetarilor Profesioniști din România) și Chef Daniela Graură despre identitatea gastronomică locală – cum o recunoaștem, cum o onorăm și cum o aducem în prezent.

Evenimentul este o inițiativă comună a Primăriei Mândra și a Asociației Mândra Project, care susține dezvoltarea vieții culturale de calitate în comunitățile rurale.

Proiect cultural cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Acesta nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Exit mobile version