Spitalul din Făgăraş va avea 20 de locuri COVID  la Secţia de boli infecţioase. Aşa a anunţat astăzi Andrea Nicolau, directorul executiv de la DSP Braşov.  ,,Am reușit să creștem capacitatea de locuri COVID cu încă 20 de locuri la Făgăraș. Ne preocupă să eficientizăm felul în care lucrează medicii în celelalte secții COVID deja existente” a declarat reprezentanta DSP Braşov. Cu tot scandalul creat  în starea de urgenţă când  conducerea spitalului din Făgăraş s-a lăudat că nu va primi niciun caz COVID, acum unitatea spitalcească din municipiu  va trata pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

,,Locurile la ATI sunt ocupate”

Andrea Neculau a mai  anunțat că secția ATI COVID de la Spitalul Clinic Județean de Urgență este plină, toate cele 28 de paturi fiind ocupate cu pacienți cu diferite forme de gravitate. „Preocuparea noastră este că creștem capacitatea și a altor spitale să asigure terapia cu oxigen sub forma avansată”, a precizat șeful DSP.  Prefectul judeţului Brașov, Cătălin Văsii, împreună cu directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov, dr. Andrea Neculau, au avut o întâlnire cu managerii spitalelor din tot județul luni, 19 octombrie a.c., pentru a se stabili un plan de reorganizare a unităților sanitare. „A fost reevaluată capacitatea spitalelor de a gestiona situația epidemiologică. Având în vedere că sunt tot mai multe cazuri, provocarea noastră este de a reorganiza munca astfel încât să putem gestiona cât mai bine situația. O preocupare a Direcției de Sănătate Publică este de a crea puncte de triaj și în prespital, astfel încât să reducem presiunea de pe camerele de gardă spitalele principale”, a declarat directorul de la  DSP Brașov.

Medicii de familie angrenaţi în testarea pacienţilor

Vor intra în sisemul COVID şi medicii de familie care vor testa pacienţii la domiciliu prin Ambulanţă. .  „Prin medicii de familie există posibilitatea de  testare la domiciliu prin Ambulanță. Acest lucru facilitează accesul publicului la un rezultat, mai ales în cazul în care prezintă simptomatologie sugestivă pentru COVID”, mai spus Neculau.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here