Peste 60 de cetăţeni au participat la adunarea generală organizată de Primăria Hârseni la căminul cultural din satul Sebeş  joi, 14 octombrie a.c., începând cu ora 17.00. Primarul comunei, Daniel Dâmboiu, a prezentat sătenilor notificarea primită de la Salco Serv SA privind noile tarife pe care societatea le va impune abonaţilor.

  • ,,A fost o întrunire pentru informarea cetăţenilor. Dublarea tarifelor i-a revoltat pe oameni. Au fost de acord cu o creştere a tarifelor la salubritate, dar nu dublate, în condiţiile în care cheltuielile pe care ni le-au prezentat ca justiifcare la majorarea cerută nu s-au dublat. De comun acord cu sătenii am stabilit ca aceste tarife să nu depăşească 9,50 lei/persoană/lună. În cazul deşeurilor selectate putem plăti 8 lei/persoană/lună, iar în cazul deşeurilor menajere neselectate, nu mai mult de 9,50 lei/persoană/lună. Oamenii au spus că nu au posibilitatea să plătească mai mult. În această situaţie, dacă Salco nu acceptă,  vom rezilia contractul. Propunerile sătenilor vor fi cuprinse în proiectul de hotărâre care va fi analizat în şedinţa ordinară a CL Hârseni de la sfârşitul lunii octombrie 2021” a explicat primarul Daniel Dâmboiu.

La adunarea generală a fost invitată şi conducerea Salco Serv SA, dar niciun reprezentant al acesteia n-a participat.

  • ,,Am invitat reprezentanţii Salco la întâlnirea cu sătenii pentru a-şi susţine  cerinţele, dar n-au participat. Mi-au transmis că nu este de competenţa lor să participe la această adunare” a adăugat primarul Daniel Dâmboiu.
  • Reamintim că Salco Serv SA intenţionează să majoreze tarfele abonaţilor din comuna Hârseni începând cu data de 1 noiembrie 2021, de la 7,5 lei/lună la 14,95lei/persoană/lună. Cetăţenii din comuna Hârseni s-au şocat când au aflat că tariful pentru gunoiul menajer va fi  dublat de către societea Salco Serv SA. Notificarea a fost primită de Primăria Hârseni la data de 4 octombrie a.c.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here