Biserica din Voila a fost resfințită duminică, 25 septembrie a.c., după ce aici au fost realizate o serie de lucrări.   Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a fost prezent în mijlocul enoriașilor de la Voila și a binecuvântat lucrările efectuate în ultimii ani la biserica “Sfântul Nicolae” din localitate.  Sătenii  l-au întâmpinat pe ierarh îmbrăcați în frumoasele costume populare după care au participat la slujba religioasă săvârșită de IPS Laurențiu, protopopul Iulian Boac și  un sobor de preoți  alături de  preotul paroh Sebastian Nicolae Ivan.  Răspunsurile liturgice au fost oferite de cvintetul vocal „Anatoly” al Operei Brașov. Apoi biserica a fost înconjurată de preoți  şi credincioşi, iar ierarhul a stropit locaşul cu apă sfinţită și l-a târnosit  cu Sfântul şi Marele Mir. În altar a așezat moaște în piciorul Sfintei Mese și a  sfinţit catapeteasma, icoanele şi pictura bisericii. La finalul slujbei, IPS Laurențiu a   a vorbit credincioşilor   despre Evanghelia citită la Sfânta Liturghie, în care a fost prezentată Pescuirea Minunată, explicând pe larg învăţăturile pe care ni le oferă acest text evanghelic.

 Pr Sebastian Ivan, hirotesit iconom-stavrofor

Preotul paroh Sebastian Nicolae Ivan a fost hirotesit iconom-stavrofor ca semn de apreciere pentru activitatea pastorală şi administrativă de la Voila.  Gheorghe Osalciuc, primarul comunei Voila,  a primit cea mai înaltă distincție pentru clerici „Crucea Șaguniană ” din partea Înaltpreafințitului Mitropolit Laurenţiu. Adunarea şi Consiliul parohial, precum şi alți membri ai Primăriei și Consiliului local Voila au primit acte de cinstire.

Investiții la biserica din Voila

Lucrările la biserica de la Voila s-au deafășurat în perioada  2017-2022, în timpul preoților parohi  Comșulea Mihai si Ivan Sebastian. S-a realizat  încălzirea centrală, s-au înlocuit  dușumelele,   strănile, s-a schimbat iconostasul, s-a realizat pictura  icoanelor de pe acesta, s-a refăcut  Sf. Mesă din Altar. În exterior s-a schimbat acoperișul, s-a realizat drenajul exterior al bisericii, s-a reparat fațada, s-a pavat curtea locașului de cult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here