Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale De 900 de ori Monitorul de Fãgãras
De 900 de ori Monitorul de Fãgãras

 

  

      De 18 ani deschide cu timiditate usa redactiei si îsi ridicã ziarul cãutînd prin buzunarul îmbrãcãmintei cîteva monede. La vederea fiecãrei noi editii, fata-i zîmbeste, iar în privirea-i linistitã licãreste bucuria de a afla noi si noi stiri. Cînd ajunge acasã citeste în primul rînd reportajele si mai apoi ce s-a mai întîmplat prin Tara Fãgãrasului pe care o iubeste. Este d-na Ana, o fidelã cititoare a ziarului, care spune cã Monitorul de Fãgãras este ca un copil al ei. Un copil pe care l-a urmãrit pînã la vîrsta majoratului.  

     Pentru astfel de cititori, ziarul Monitorul de Fãgãras a fost pe piatã, fãrã întrerupere, timp de 18 ani si va continua sã prezinte cotidianul cu bune si cu rele. Astãzi, la ceas de sãrbãtoare, Monitorul de Fãgãras oferã cititorilor si în special d-nei Ana un cadou, o editie de colectie, un remember al celor 900 de editii sãptãmînale si o radiografire a 18 ani de evenimente ce au dominat viata cetãtenilor din Fãgãras si din Tara Fãgãrasului.
     Monitorul de Fãgãras umplea în octombrie 1998 golul existent în presa fãgãrãseanã. În spatele acestui ziar au stat munca unei echipe de profesionisti, dar si experienta unei cunoscute retele media din România care a debutat pe piatã în 1990. Reteaua de ziare ,,Monitorul" a fost prima si singura care a înfiintat ziare locale la nivel national. Monitorul de Fãgãras era al 18-lea ,,pui" al retelei dupã ziarele din orasele din Moldova si Ardeal si mai apoi Monitorul de Bucuresti. Încã de la primele editii Monitorul de Fãgãras a fost lider de piatã si a rãmas si azi, dupã 900 de editii. N-a fost usor, dar cititorii au fost cei care ne-au determinat sã le aducem în case ziarul în fiecare marti.
     Monitorul de Fãgãras a cîstigat încrederea cititorilor pentru cã a oferit ceea ce fãgãrãsenii asteptau, informatii corecte, prompte, necenzurate din institutiile publice, din politicã, din mediul economic, social, cultural, juridic si financiar. Reporterii s-au aflat întodeauna la locul potrivit pentru a afla detaliile cele mai ascunse ale evenimentelor cotidiene pe care le-au redat în anchete, reportaje, interviuri, stiri si statistici. În Monitorul de Fãgãras informatia n-a fost niciodatã cenzuratã, motiv pentru care cititorii au stat alãturi de redactie si i-a cerut ajutorul.
     Monitorul de Fãgãras s-a alãturat oamenilor aflati în nevoi, în suferintã, a celor cu probleme nerezolvate de autoritãti si a încercat sã pãtrundã dupã acele usi care mereu erau închise pentru publicul larg. A fost o usã deschisã pentru toti fãgãrãsenii care au avut nevoie sã fie ascultati si cãrora le-a oferit un sfat, o solutie, un sprijin si o vorbã bunã. De bunã seamã cã nu s-a substituit niciodatã autoritãtilor sau celor care împart dreptatea, dar a supravegheat ca legea sã fie aplicatã în spiritul si litera ei. I-a ajutat pe cei care si-au încãlcat atributiile publice sã intre pe fãgasul normal punînd în fata opiniei publice actiunile si fãrãdelegile lor. N-a fost un prieten al oamenilor politici care si-au atribuit roluri si actiuni nemeritate si care au încercat sã se foloseascã de functiile lor trecãtoare pentru a asupri omul de rînd. Astfel si-a atras critici din partea acelora care si-au regãsit numele în articolele ce le-a prezentat fãrãdelegile, fie ei directori, oameni politici, infractori, functionari publici, primari sau sefi de orice rang.
     Adevãrul i-a deranjat pe liberalii aflati la cîrma Fãgãrasului vreme de douã mandate si ei au cutezat, în nimicnicia lor, sã interzicã ziarul de pe piata de distributie si sã atace în mod josnic reporterii si conducerea ziarului prin minciunã si manipulare. Dar, astfel de atitudini n-au reusit sã zdruncine încrederea cititorilor, iar Monitorul de Fãgãras a demonstrat cã întotdeauna cîstigãtori sînt cei multi si adevãrul.
     Monitorul de Fãgãras n-a acceptat sã fie sluga nimãnui si nu s-a lãsat subjugat de partide politice sau de patroni cu interese, asa cum alte ziare o fac. Pentru Monitorul de Fãgãras au fost lege respectul, aprecierea si încrederea cititorilor.
     Monitorul de Fãgãras a fost, de-a lungul celor 18 ani, o scoalã de presã pentru tinerii ce îsi doreau o carierã în jurnalism, redactia fiind singurul loc unde puteau dobîndi experientã si deopotrivã respectul fatã de cititori si fatã de cariera în media. Multi au fost, dar putini au reusit sã dobîndeascã abilitatea de a mînui condeiului cu respect si bun simt.
    Monitorul de Fãgãras a rãmas favorit al cititorilor si atunci cînd pe piata media se închideau sau se înfiinteau ziare, unele gratuite sau cu doi bani. Monitorul de Fãgãras a rãmas si continuã sã fie ,,Ziarul care stã de vorbã cu oamenii” atunci cînd nimeni nu-si mai gãseste timpul si rãbdarea de a asculta si de a se implica.
     La ceas de sãrbãtoare, redactia Monitorul de Fãgãras multumeste cititorilor pentru anii petrecuti împreunã, pentru încrederea si perseverenta cu care au urmãrit fiecare editie. Multumeste totodatã colaboratorilor si partenerilor care au gãsit în Monitorul de Fãgãras reteta de success în momentele de nevoie sau de bucurie. La multi ani, Monitorul de Fãgãras! (Lucia BAKI)

Comments
Comentariu nou Cautare
Maga Mihai  - ipocrizie   |13-01-2017 18:31:06
Sa mori tu!!!
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 138 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4766095

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare