Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Oraşul Victoria are un buget de 11,6 milioane de lei
Oraşul Victoria are un buget de 11,6 milioane de lei Email
Luni, 05 Martie 2018 18:21

 

     Legislativul din Victoria a votat bugetul local pentru 2018 în şedinţa extraordinară de miercuri, 28 februarie a.c..
     În anul 2018 veniturile totale ale oraşului sînt prognozate la nivelul sumei de 11.618,25 mii lei, din care veniturile proprii nu vor depăşi 3 milioane de lei, iar cotele de la bugetul de stat încă 7.066.130 lei. Cheltuielile oraşului vor fi repartizate pe funcţionare, respectiv suma de 10.755.000 lei, şi pentru dezvoltare, suma de 863.250 lei. 


Proprietăţile vor aduce aproape 3 milioane de lei
 

     Veniturile din proprietate ale oraşului Victoria sînt prognozate la 2.974.000 lei din care:
- 531,00 mii lei impozite pe clădiri de la persoane fizice
- 639,00 mii lei impozite pe clădiri de la persoane juridice
- 120,00 mii lei impozit pe terenuri de la persoane fizice
- 1.684,00 mii lei impozite pe teren de la persoane juridice
- 318 mii lei se vor încasa din taxele pe autoturisme, persoanele fizice aducînd suma de 258.000 lei, iar persoanele juridice suma de 60.000 lei impozit persoane juridice
- din contractele de concesiune şi de închiriere se va colecta suma de 501 mii lei
- din amenzi suma de 550.000 lei
- din valorificarea unor bunuri aflate în proprietatea oraşului se va colecta 209,12 mii lei
Veniturile vor fi completate de sume repartizate din bugetul de stat. Din cote şi sume defalcate din impozitul pe venit, la bugetul local va ajunge suma de 4.394,00 mii lei, formată din cote repartizate de DGRFP, 1.858,00 mii lei şi 1.836,00 mii lei sume alocate de DGRFP pentru echilibrarea bugetului local. De la CJ Braşov s-a repartizat suma de 700,00 mii lei din cote defalcate pentru echilibrarea bugetului local. Din cotele defalcate din TVA va ajunge la buget suma de 2018,00 mii lei. PNDL va completa bugetul local cu suma de 654,13 mii lei pentru finanţarea proiectelor.

Cheltuieli la nivelul veniturilor
 

     Cheltuielile prevăzute în 2018 sînt în valoare de 11.618,25 mii lei şi vor fi împărţite, 91% pentru funcţionarea aparatului administrativ, iar 9% pentru investiţii. La capitolul - locuinţe, servicii şi dezvoltare publică s-a reparizat suma de 452 mii lei pentru finalizarea unor lucrări începute de anul trecut. Fondurile au fost repartizate astfel: pentru amenajare Alee Promenadă între strada 1 Decembrie şi strada Tineretului s-a alocat suma de 250,00 mii lei. Această lucrarea se va finaliza pînă la sfîrşitul anului. Pentru amenajarea de parcări pe străzile G.Coşbuc, Albota, Teilor, Pieţii, Negoiu şi Chimiştilor s-a alocat suma de 77,00 lei, iar pentru reabilitarea trotuarelor de pe strada Chimiştilor 100,00 mii lei. Şi în acest an Primăria Victoria a alocat 25,00 mii lei pentru amenajarea halei din Piaţa agroalimentară.

Investiţii noi
 

     Investiţiile noi propuse de Primăria Victoria vor consuma de la buget suma de 39.700 lei. Lista cuprinde lucrări şi achiziţii publice precum:
- licenţă antivirus Avast for File Server Security (3,60 mii lei)
- soft asistenţă insolvabili şi Soft preluare venituri în contabilitate (17,00 mii lei)
- soft devize lucrări (4,00 mii lei)
- pompă centrală termică Primăria Victoria (7,00 mii lei)
- sistem alarmare împotriva efracţiei Primăriei Victoria conform analizei de risc (8,10 mii lei)
- proiectare monument al eroilor- 20.000 lei
- studii tehnice iluminat publc- 128.280 lei

Lucrări la instituţiile de învăţămînt de un milion de lei
 

     Primăria Victoria şi-a propus în acest an să finanţeze mai multe lucrări la toate instituţiile de învăţămînt, suma alocată fiind de 1.123,66 mii lei. Banii vor ajunge la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu", la Colegiul Tehnic ,,Dr. Alexandru Bărbat"şi la Grădiniţa cu program prelungit nr. 1 de la strada Libertăţii pentru dotări şi lucrări d ereabilitare, dar şi pentru lucrări de eficientizare energetică la Grădiniţa de pe strada M. Eminescu, reabilitare sistem supraveghere video de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu" corp L, realizare DALI şi documentaţii şi consultanţă tehnică la Liceul teoretic. (C.T.)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 141 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4581876

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare