Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Se reia o investiţie îngropată de 20 de ani
Se reia o investiţie îngropată de 20 de ani Email
Luni, 05 Martie 2018 18:36

 

     Comuna Voila vrea să reia o investiţie îngropată de aleşii locali de cel puţin 20 de ani. Este vorba despre alimentarea cu gaz metan a satelor Voila, Sâmbăta de Jos, Dridif şi Ludişor. Investiţia presupune noi studii de fezabilitate şi un proiect tehnic nou, dar şi o revizuire a conductelor îngropate. ,,La ora actuală am finalizat studiul de fezabilitate şi se lucrează la proiectul tehnic. Va urma o revizuire a conductelor din pămînt şi se vor face reparaţiile ce se impun. Diagnoza obţinută se va depune la ANRE care ne va elibera un aviz. Dacă vom ajunge la acest nivel al demersurilor, vom putea organiza licitaţia în sistem SEAP pentru a desemna firma care să concesioneze reţeaua de gaz şi să presteze serviciile de distribuţie. În acelaşi contract vom include şi revizuirea staţiei de reglare existentă. Construirea reţelei de gaz metan este necesară în comună ca o alternativă a încălzirii cu lemne care trece, an de an, printr-o criză. Cetăţenii îşi doresc această investiţie. La Dridif avem deja 147 de cereri de branşare. Am alocat suma de 300.000 de lei pentru această investiţie din bugetul local din acest an” a explicat primarul comunei Voila, Gheorghe Osalciuc. 

 

Povestea ţevilor de gaz
 

     Povestea investiţiei de alimentare cu gaz metan din comuna Voila a început undeva prin anul 1996, iar iţele ei n-au fost deznodate de nicio echipă ce s-a perindat la conducerea Primăriei Voila. Au fost alocaţi bani atît de la bugetul de stat, dar au plătit şi cetăţenii sume importante care au fost colectate prin intermediul unei asociaţii care avea ca reprezentant un angajat al primăriei. De proiectul alimentării cu gaz metan s-a ales însă praful aşa cum s-a ales şi de banii plătiţi de săteni. Şi astăzi mai sînt familii în comună care întreabă unde sînt banii plătiţi pentru reţeaua de gaz metan. Au fost întocmite liste peste liste cu aportul fiinaciar al viitorilor abonaţi, dar în subsolul acestora s-au pierdut şi banii. Răspunsul este simplu, odată cu ţevile au fost îngropaţi şi banii de către firma Tot SRL din Braşov, care a intrat în faliment şi nu mai răspunde de lucrările pe care nu le-a finalizat. (L.B.)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 118 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4580902

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare