Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Primăriile şi CJ Braşov apelează la împrumuturi
Primăriile şi CJ Braşov apelează la împrumuturi Email
Luni, 05 Martie 2018 18:38

Aeroportul Braşov-Ghimbav mai înghite un credit de 200 milioane de lei


     Aeroportul Braşov-Ghimbav este investiţia care a golit bugetul judeţului fără ca aceasta să fie finalizată de peste 18 ani. Multe milioane de euro a înghiţit pista care nici astăzi nu este gata. Aleşii judeţului au folosit aeroportul pe post de promisiune electorală, iar cetăţenii şi-au dat votul în speranţa că vor avea o variantă de deplasare modernă şi rapidă. Dar aceiaşi aleşi judeţeni nu se lasă şi continuă să vorbească despre un viitor aeroport. De data aceasta apelează la credite bancare pentru a mai petici studiile de fezabilitate, proiectele tehnice, conservarea lucrărilor déjà executate şi, poate, execuţia în sine a lucrărilor. În ultimul plen al CJ Braşov desfăşurat săptămîna trecută a fost supus aprobării şi s-a votat contractarea unui împrumut bancar în valoare de 200 de milioane de lei de la bănci, rambursabil în 15 ani. La finele perioadei, CJ Braşov va plăti pe lîngă banii împrumutaţi, suma de 53 milioane de lei însemnînd dobînzi şi comisioane. Aşa cum arată HCJ, din credit se va folosi suma de 155 milioane de lei pentru Aeroportul Braşov-Ghimbav, iar restul pînă la 200 milioane de lei pentru cofinanţarea proiectelor contractate prin Programul Operaţional Regional. Aşa cum arată hotărîrea, creditul va avea o perioadă de graţie de 3 ani, iar rambursarea se va face pe perioada celor 12 ani incluşi în grafic. Cu acest nou împrumut, gradul de îndatorare al CJ Braşov se ridică la 23%, limita maximă de îndatorare permisă de Legea finanţelor locale fiind de 30%.

 

 Pentru a putea accesa acest împrumut, Consiliul Judeţean Braşov a achitat anul trecut 10 milioane de lei euro din două credite aflate în curs de rambursare. Şi Primăria Făgăraş a demarat procedurile privind deschiderea unei linii de creditare, hotărîrea privind aprobarea acesteia fiind votată la finele anului trecut. Conform acesteia, fondurile provenite din credit vor fi folosite pentru acoperirea cheltuielilor privind procedurile de licitaţie pentru proiectele de dezvoltare, creditul devenind operaţional abia în 2019. Şi alte primării din Ţara Făgăraşului intenţionează să contracteze credite bancare pentru investiţii d eutilitate public, dar pînă în prezent niciuna n-a demarat procedurile necesare.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 127 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4580915

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare