Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Proiect de 500.000 euro, la Voila
Proiect de 500.000 euro, la Voila Email
Luni, 05 Martie 2018 18:59

     Începînd din această lună, va fi implementat un proiect în valoare de 500.000 de euro în comuna Voila, beneficiari fiind copiii de la grădiniţe şi elevii de la şcolile din comună. Este vorba despre 165 de copii care se vor bucura timp de 5 ani de serviciile unui program de tip after shcool. Proiectul îi are ca parteneri pe Şcoala Gimnazială Voila, Primăria Voila şi Asociaţia Egalitate de Şanse din Braşov. ,,Proiectul presupune o masă caldă zilnic pentru copii, rechizite şcolare, îmbrăcăminte, ore de consultaţii după şcoală, iar pentru copiii de la grădiniţe şi program de somn” a explicat Adina Gruia, directorul de proiect. Sînt cuprinse în proiect şcolile de la Voila, Cincşor, Sâmbăta de Jos cu elevii din clasele I-IV, iar de la Voivodeni şi Dridif copiii de la grădiniţe. ,,Masa caldă va fi asigurată prin sistem catering, iar pentru copiii de grădiniţă care vor avea program de somn vom asigura condiţii la Voivodeni. S-a semnat contractul şi aşteptăm finanţarea. Sperăm ca în această lună să se primească banii pentru a lansa licitaţiile pentru serviciile stipulate în proiect. Pentru comună este un proiect foarte bun, iar părinţii copiilor sînt încîntaţi. Vor fi suportate din proiect şi salariile învăţătorilor şi educatorilor implicaţi, 3 învăţători şi 2 educatori. Pentru primărie a fost şi un imbold pentru reabilitarea şi modernizarea căminelor culturale. La Cincşor avem nevoie să extindem căminul şi să facem investiţii. Proiectul se susţine timp de 3 ani, iar noi, partenerii, ne-am obligat să-l continuăm încă 2 ani. Finanţarea este europeană” a explicat primarul comunei, Gheorghe Osalciuc.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 125 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4580915

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare