Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Parazit pentru bugetele locale
Parazit pentru bugetele locale Email
Luni, 05 Martie 2018 19:06

     Asociaţia Centrul Regional pentru Dezvoltarea Durabilă şi Promovarea Turismului în Ţara Făgăraşului cu sediul în Viştea stă pe un buget anual de 352.000 de lei format din bani publici. Este vorba despre cotizaţiile plătite de fiecare din cele 22 de primrii din Ţara Făgăraşului care au statut de membre şi din taxa de audit plătită anual de acestea. Conducerea asociaţiei a cerut fiecărui membru să aprobe majorarea cotizaţiilor şi a taxei de auditare în anul 2018. Şi nu oricum, ci cu 60% cotizaţia anuală şi cu 45% auditarea. Prin urmare, începînd cu ianuarie 2018, fiecare primărie va cotiza cu 3000 lei anual faţă de 1200 lei pînă la finele anului trecut şi cu 13.000 lei auditarea faţă de 7200 lei cît era taxa anul trecut. În ton cu majorarea ar trebui să fie şi activitatea celor 7 angajaţi ai asociaţiei care spun că se ocupă de promovarea Ţării Făgăraşului. Decizia privind majorarea acestor contribuţii a fost luată în prima adunare generală a acţionarilor din acest an şi care a avut loc în data de 30 ianuarie. ,,Fiecare primărie s-a angajat să achite anual o cotizaţie în cuantum de 3.000 lei. Această decizie de majorare de la 1.200 la 3.000 lei a fost luată pentru susţinerea activităţilor asociaţiei. Din suma repectivă ne încasăm salariile pentru director şi contabil, iar restul de banii sînt repartizaţi pentru consumabilele, deplasări la tîrguri şi alte proiecte. Scopul şi obiectivele asociaţiei se referă la promovarea Ţării Făgăraşului. Acum lucrăm la strategia de dezvoltare Pro-Turism din Ţara Făgăraşului. În cursul anului trecut am reuşit să facem un fim de promovare pentru Ţara Făgăraşului care încă nu a fost promovat, dar urmează. Vrem să punem în valoare turismul din Ţara Făgăraşului" a spus directroul asociaţiei, Ioana Bogdan. Din Asociaţia Centrul Regional pentru Dezvoltare Durabilă şi Promovarea Turismului în Ţara Făgăraşului fac parte 21 de comune şi oraşul Victoria. Este vorba despre Arpaşul de Jos, Ucea, Vicştea, Lisa, Sîmbăta de Sus, Comăna, Jibert, Şoarş, Hîrseni, Recea, Cincu, Voila, Beclean, Părău, Şercaia, Mîndra, Drăguş, Şinca Nouă, Şinca Veche, Caţa, Ticuş şi oraşul Victoria. Asociaţia funcţionează cu două compartimente, unul de turism şi dezvoltare durabilă, iar al doilea de audit public intern în sistem de coordonare. ,,Fiecare primărie care este membră în asociaţie va mai plăti pe lîngă cotizaţie încă 13 mii lei/ an pentru auditori" a mai spus directorul asociaţiei. Această asociaţia s-a înfiinţat în urmă cu 9 ani. ,,Nu cred că voi mai plăti la această asociaţie pentru că n-a făcut nimic pentru promovarea comunelor. Mi se pare foarte mult să plătim 16.000 de lei anual cînd o primărie abia îşi achită facturile curente. Asociaţiile acestea sînt parazite pentru bugetele locale” au spus majoritatea primarilor făgărăşeni.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 127 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4581867

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare