Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Făgăraşul nu este reprezentat în stema judeţului Braşov
Făgăraşul nu este reprezentat în stema judeţului Braşov Email
Luni, 05 Martie 2018 19:09

     Dacă ne-am lua doar după însemnele ce definesc judeţul Braşov, am spune că Ţara Făgăraşului nu face parte din acest judeţ. Şi asta pentru că de 28 de ani stema judeţului Braşov valabilă şi în prezent nu include niciun element ce defineşte zona Făgăraşului. Actuala stemă, realizată după decembrie 1989, nu respectă legislaţia în domeniul heraldicii şi nu reprezintă toate regiunile Braşovului. Lipsesc elementele specifice Ţării Făgăraşului, ale Ţării Bârsei şi ale Ţării Cohalmului. Edilii judeţeni deşi au constat tîrziu eroarea, au stabilit o comisie de specialişti care să întocmească o stemă nouă şi care să fie reprezentativă pentru toate regiunile judeţului Braşov. Din comisie fac parte directorul Arhivelor Statului din Braşov, Bogdan Florin Popovici, şi istoricul Nicolae Pepene, directorul Muzeului Judeţean de Istorie Braşov. 

„Până în luna aprilie vrem să avem o stemă care să îndeplinească toate condițiile de heraldică și să fie reprezentativă pentru întreg judeţul Braşov. Specialiștii spun că stema pe care o avem acum nu poate obține avizul din punct de vedere heraldic, pentru că nu are toate caracteristicile. Pe lângă coroană și rădăcini, pe stema județului Brașov va trebui să fie reprezentate Țara Bârsei, Țara Făgărașului și Țara Cohalmului, care au o indentitate proprie, au propriile steme şi pot fi inegrate în stema Brașovului”, a declarat președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea. În prezent stema pe care judeţul Braşov o are a fost creată în perioada în care preşedinte al Consiliului Judeţean era Aristotel Căncescu, însă ea nu respectă toate regulile de heraldică şi nu este avizată de Institutul de Heraldică.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 126 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4580916

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare