Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Împărţirea pămîntului, în linie dreaptă la Voila
Împărţirea pămîntului, în linie dreaptă la Voila Email
Luni, 05 Martie 2018 19:11

     La Primăria Voila, împărţirea pămîntului la oameni şi eliberarea titlurilor de proprietate este o prioritate. Aşa susţine primarul comunei, Gheorghe Osalciuc, care a angajat trei echipe de topometrişi care bat cîmpurile din sate pentru a măsura şi ţăruşa terenurile. Situaţia cea mai fericită este la Ludişor unde pămîntul a fost deja împărţit. La Voivodenii Mici, aşa cum explică primarul, s-a finalizat ţăruşarea şi au fost semnate procesele verbale, astfel că dosarele au fost depuse la OCPI în vederea verificării şi eliberării titlurilor de proprietate şi a extraselor de carte funciară aferente. La Vovodenii Mici au fost în lucru 660 hectare de teren. La Voivodenii Mari trebuie repartizată suprafaţa de 700 hectare de teren, dar au fost împărţite 320 hectare. ,,Aici se fac măsurători, urmînd să ţăruşăm parcelele. Pentru Dridif unde avem 630 hectare de teren, vom muta echipa de la Vovodenii Mici pentru a se ocupa de cadastrare. Aici au fost eliberate titluri de proprietate pentru 120 hectare, dar sînt şi nemulţumiri. Sperăm să rezolvăm problemele de la Dridif cu angajaţii care au lucrat la Voivodenii Mici şi unde nu s-au semnalat prea multe probleme. La Sâmbăta de Jos unde avem o suprafaţă totală de 600 hectare lucrează o altă echipă de specialişti. Pentru 180 hectare s-a făcut ţăruşarea, iar acum se semnează procesele verbale de către localnici. Procesele verbale sînt însoţite şi de actele de stare civilă ale titularilor. Mai sînt măsurate încă 150 ha urmînd să se facă ţăruşarea şi apoi să se semneze procesele verbale. Sperăm ca în cel mult 3 luni să încheiem situaţia la Sâmbăta de Jos şi să predăm dosarele la OCPI” a spus primarul Gheorghe Osalciuc.

Comments
Comentariu nou Cautare
ANDREI  - Imparteala ??????   |09-03-2018 05:42:39
Va exprimati gresut cu imparteala ! Este vorba de retrocedarea pamantului luat
cu japca de comunistii de ieri si dat pe spranceana (celor cu pile si relatii)
smecherilor de azi. In zona Fagarasului exista cartea funciara de pe vremea
ungurilor. De ce nu se pot retroceda pe vechile amplasamente ??? De ce trebuye
sa fie nedreptatiti unii si favorizati altii ??
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 138 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4581873

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare