Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Salvamont îşi restrînge activitatea
Salvamont îşi restrînge activitatea Email
Luni, 05 Martie 2018 19:15

Centrul Victoria îşi păstrează angajaţii şi colaborarea cu cei 20 de voluntari

     Serviciul Judeţean Salvamont Braşov, organizat ca instituţie publică de interes judeţean cu personalitate juridică, se va desfiinţa începînd din luna aprilie 2018 şi se va transforma într-un compartiment în subordinea Consiliului Judeţean. Odată cu aceasta se vor defiinţa 3 posturi administrative, director, contabil şi inspector resurse umane. Aleşii judeţeni au votat propunerea, doar făgărăşeanul Radu Mitric s-a împotrivit, declarînd că hotărîrea r fi fost ,,luată pe genunchi”, ţinînd cont că centrele din teritoriu rămîn fără sprijin. ,,Zona cea mai „sensibilă“ este Făgăraş - Victoria, acolo unde în acest moment singurii salvamontişti care intervin sînt cei trei angajaţi la Serviciul Judeţean. Nu prea mai au cum să fie pe traseu, dacă ei vor fi puşi să facă coordonare.
 Din ce înţeleg, noi ar trebui să îi coordonăm pe cei de la primării să îşi găsească salvatori montani atestaţi, să îi coordonăm să îşi organizeze serviciile locale sau serviciile voluntare, să vedem dacă au traseele omologate şi bine marcate şi cam atît”, a declarat Ciprian Pais, şeful Serviciului Salvamont care va rămîne fără funcţie. Serviciul Judeţean Salvamont are un centru la Victoria cu 3 angajaţi şi altul la Săcele cu 4 salvatori montani. Cele mai bune servicii, în acest moment, sănt cele organizate în municipiul Braşov, unde serviciul din cadrul Primăriei are 13 salvatori montani şi 12 angajaţi TESA, inclusiv un doctor, şi Salvamont Zărneşti, unde sînt 7 oameni pentru intervenţii. 


Primăriile sînt chemate să sprijine salvamontiştii
 

     Tomas Bross, salvamontistul de la Victoria cu vechi state în domeniu, spune că reorganizarea Serviciului Judeţean Salvamont în compartiment nu va afecta centrul de la Victoria. ,,Consiliul Judeţean Braşov va prelungi contractul cu Salvamont Victoria şi Salvamont Săcele. La Victoria îşi desfăşoară activitatea 3 angajaţi, este vorba despre salvamontiştii Radu Bunea, Claudiu Jurcovan şi Răzvan Enache care sînt ajutaţi permanent de alţi 20 de voluntari, salvamontişti în cadrul Asociaţiei Naţionale de Turism Montan. Se acţionează în masivul Făgăraş, pe o lungime de 45 km de creastă. Noi avem rolul de a interveni la evenimente, de a întreţine traseele, marcajele, etc. Pot spune că anual sîntem solicitaţi la cel puţin 35 de cazuri în care acordăm primul ajutor. Pentru ajutor financiar cei de la CJ Braşov ne-au promis că vor face solicitări către primăriile în raza cărora avem intervenţii. Pe listă se află Sîmbăta, Lisa, Ucea, Drăguş, Viştea, Recea, Voila şi Şinca care au poteci turistice omologate. De mulţi ani, am încercat să convingem primăriile din Ţara Făgăraşului să se implice financiar, dar n-am reuşit, poate CJ Braşov are mai multă putere de convingere” a explicat Tomas Bross. Centrul Salvamont Victoria are sediul în clădirea primăriei în baza unui contract de comodat gratuit. (M.F.)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 130 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4580902

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare