Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Stiri pe scurt
Stiri pe scurt Email
Luni, 05 Martie 2018 19:21

Concurs ,,Vis de iarnă"

     Două eleve înscrise la cercul de ecoturism de la Clubul copiilor din Victoria au participat la Concursul Naţional ,,Vis de iarnă" organizat în perioada 22 - 24 februarie a.c., la Palatul copiilor din Baia Mare şi la Şcoala Gimnazială ,,George Coşbuc". Elevele Raluca Mardan şi Tăbăcaru Giorgiana au obţinut locul I la secţiunea liceu pentru prezentarea tradiţiilor şi obiceiurilor de iarnă din satul Ucea de Sus. La acest eveniment au participat elevi din 21 de judeţe şi este finanţat de Ministerul Educaţiei. ,,Elevele Raluca şi Georgiana au prezentat tradiţii şi obiceiuri de iarnă din localitatea Ucea de Sus la sesiunea de creaţii etnografice. Au avut la dispoziţie 15 minute pentru a pune în valoare obiceiurile satului precum ,,aruncatul crucii în rîu" şi ,,parada cailor". Raluca Mardan a prezenta filmuleţe cu tradiţiile ucenilor începînd din 1963 pînă în prezent" a spus Camelia Bertea, directorul de la Clubul copiilor din Victoria. Elevele au mai prezentat ia din zestrea bunicii, strigături specifice satului şi jocuri din Ţara Făgăraşului.

Cupa Salvamont Victoria

     În perioada 9 - 11 martie a.c., va avea loc concursul de ski alpin ,,Cupa Salvamont Victoria" din cadrul Campionatului ,,Cupa Carpaţilor Meridionali". În competiţie se vor întrece mai multe echipe din Făgăraş, Bran, Săcele, Rîşnov, Braşov, Cîmpulung şi Victoria. Concursul se va desfăşura la o altitudine de peste 1.400 metri pe Valea Sîmbetei, pe echipe şi individual. ,,Fiecare concurent va parcege două manşe şi se punctează cel mai bun timp. Conform regulamentului echipele trebuie să fie formate din trei seniori, o fată şi un junior. Pîrtia va fi amenajată de concurenţi, aceasta va fi bătătorită pe o suprafaţăde cel puţin 500 metri. Fiind pericol mare de avalanşe trebuie să alegem cu grijă locul unde se va desfăşura concursul. Competiţiile sînt grele pentru că se depune efort mare urcînd de două ori cu schiurile în spate" a spus Tomas Bross.

Fracturi

     Paramedicii din Victoria au fost solicitaţi marţi, 27 februarie a.c., la trei intervenţii la care victimele au fost diagnosticate cu suspiciune fractură. Prima solicitare a fost în jurul orei 9.30 în satul Drăguş unde un pensionar a căzut şi acuza dureri. La ora 12.00, paramedicii au fost solicitaţi pe strada Policlinicii unde Răzvan C. de 17 ani a căzut şi acuza dureri la membrul inferior drept. Al treilea caz a fost înregistrat în jurul orei 13.00 tot pe strada Policlinicii unde C.R. de 17 ani a dat cu piciorul într-o bilă de metal şi s-a ales cu fractură la degetul mare de la piciorul drept. Victimele au fost transportate la Spitalul Municipal Făgăraş.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 129 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4580904

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare