Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Drumurile groazei
Drumurile groazei

 

DJ 105 C şi DJ 102 G sînt cele mai dezastruoase drumuri din zona Făgăraşului Şoferii îşi repară maşinile afectate de gropile din carosabil Edilii judeţeni şi-au permis să aducă utilaje în zonă doar pentru o poză electorală, după care şantierul a dispărut Localnicii au astupat într-o zi toate gropile de pe DJ 105C pe cheltuiala lor


     Cetăţenii din Ţara Făgăraşului îşi doresc să evite DJ 105C, Ucea de Jos- Victoria, şi DJ 102 G, Victoria- Viştişoara, din cauza carosabilului impracticabil. Cele două şosele sînt pline de gropi şi cratere întrucît n-a mai existat vreo tentativă de reabilitare şi modernizare de peste 20 de ani. Localnicii le-au denumit deja ,,drumurile groazei” şi spun că vor cere despăgubiri administratorului acestor artere de circulaţie pentru reparaţiile maşinilor. Cele două drumuri se află în administrarea CJ Braşov.

Cu maşina în şanţ din cauza gropilor
 

     Un şofer din Victoria a ajuns cu maşina în şanţ pentru că nu a putut evita o groapă din carosabil. Evenimentul s-a înregistrat în dimineaţa de 5 martie a.c., la ieşire din oraşul Victoria spre localitatea Ucea de Sus, pe DJ 105C. ,,Nu am putut evita o groapă, iar cauciucul a explodat şi m-am trezit în şanţ. Maşina a fost avariată în partea din faţă, iar acum este la reparat şi sînt foarte revoltat de această situaţie întrucît reparaţiile mă costă 1.700 lei. Nu îi acţionez în instanţă pentru că este de durată, dar acest eveniment ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru resăponsabilii drumurilor, să nu se întîmple alte evenimente mai grave, cu victime" a spus Claudiu Olteanu din Victoria.Oamenii au reparat singuri DJ 105 C
 

     DJ 105 C nu a mai fost cuprins într-un program de reparaţii de foarte mulţi ani. A fost motivul pentru care localnicii s-au decis să astupe găurile şi craterele din carosabil pe cheltuiala lor. S-a întîmplat în ziua de 22 iunie 2017. Adi Grovu, viceprimarul comunei Ucea, a iniţiat campania ,,Să ne ajutăm singuri” la care s-au raliat mai mulţi cetăţeni din nUcea de Sus, Ucea de Jos şi Victoria. Au fost zeci de voluntari care s-au apucat de lucru cu lopeţi, tractor, camion, tasatoare şi buldo-escavator şi au reparat carosabilul pe o distanţă de 4 km, de la ieşirea din oraşul Victoria pînă în localitatea Ucea de Jos, reuşind în cîteva ore să astupe sute de gropi. ,,Zilnic pe acest drum circulă mii de maşini, iar pagubele înregistrate sînt mari. Ar trebui să acţionăm în instanţă Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri şi să-i cerem daune pentru pagubele produse din cauza carosabilului. Nu cred că acest tronson de drum va fi reparat curînd, cu puţin noroc poate în luna august a.c., şi atunci doar peticirea gropilor, nimic mai mult. Ce să mai zic, asta este ţara noastră, ţara în care trăim" a spus Nicolae Florea din Ucea de Sus.

S-a transformat din drum comunal în drum judeţean
 

     Un alt tronson de drum impracticabil este cel care leagă Victoria de Sîmbăta de Sus, pe la baza muntelui. Este vorba despre drumul DJ 102 G care are o lungime de 9,9 km. O parte din acest drum este betonat, iar cealaltă jumătate este drum pietruit. ,,Acest drum l-am numit drumul groazei pentru că îmi este groază că îmi stric din nou maşina. Au fost promisiuni că vor reabilita drumul, dar nu s-a întîmplat nimic pînă în prezent. Ne-am săturat, drumul este plin de gropi şi a devenit impracticabil. S-au făcut sesizări către CJ Braşov, dar nu s-a rezolvt nimic" a mai spus Claudiu Olteanu. ,,În decursul anilor am observat că acest drum este reparat din 4 în 4 ani doar în campania electorală. Dar noi circulăm pe acest tronson de drum zi de zi, nu din 4 în 4 ani. Am ajuns la concluzia că în perioada cînd acest drum era comunal, era întreţinut mai bine, astupau gropile din cînd în cînd, iar drumul era practicabil. De cînd s-a transformat în drum judeţean noi am astupat găurile cu pietriş pentru că ne rupem maşinile. Acest drum este îngrozitor" au spus localnicii.

Şantier doar pentru o poză electorală

 

 

 

 

     ,,Drumul este impracticabil mai rău ca pe dealurile Feldiorii unde se circulă cu tractoarele. Nu poţi evita gropile, sînt de ordinul sutelor, miilor. Au fost promisiuni că se va reabilita drumul, dar nu s-a întîmplat nimic. În urmă cu cîţiva ani, într-o campanie electorală, a venit fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, la Victişoara însoţit de echipe de muncitori dotaţi cu utilaje, patru maşini încărcate cu balastru, pentru a executa lucrări de reabilitare DJ 102 G. La faţa locului a venit presa, televiziunile s-a făcut mare tam-tam, dar de fapt nu s-a întîmplat nimic. După ce a plecat Căncescu au plecat muncitorii, utilajele şi balastierele. A fost o mişcare de imagine electorală pentru a se manipula electoratul. Am particitat la respectivul eveniment şi ne-am bucurat că se va reabilita drumul. Unul dintre muncitori nu avea cazare şi de bună credinţă m-am oferit să-l cazez la mine. Mai mult, i-am oferit şi mîncare numai să facă treabă. Însă totul era plănuit, a doua zi am plecat în oraş şi băiatul respectiv a fugit şi mai mult nu s-a mai întors, dar nici lucrarea nu s-a mai executat. Drumul de la Viştişoara pînă la Mănăstirea Sîmbăta este cumplit, dacă se mai fac şi exploatări forestoere în zonă nu se mai poate circula "a spus Victor Zamfirescu. U ,,DJ 102 G este distrus, în aceste condiţii service-urile fac bani frumoşi din indiferenţa autorităţilor, iar noi sîntem prea săraci să încheiem asigurare CASCO din care să primim despăgubiri. În urmă cu cîteva săptămîni am scos din buzunar 500 lei pentru o jantă şi o anvelopă, acum am probleme cu amortizorul, bieleta şi alte piese şi din nou ajung la mecanic unde mai scot cîteva sute din buzunar. Noi sîntem vinovaţi pentru că nu ne cerem drepturile, iar cei care nu repară aceste drumuri să plătească" au mai spus supăraţi localnicii.

Turism fără drumuri practicabile
 

     În ultimii ani, localnicii din Viştişoara s-au axat pe turism. Aici s-au construit peste 70 de case, pensiuni şi cabane, una mai frumoasă decît cealaltă. ,,Pentru zona noastră turismul ar fi o alternativă, zona este frumoasă, iar bucureştenii preferă liniştea. Multe cabane şi pensiuni din Vicţişoara sînt deja ocupate de grupuri de turişti care vin să-şi petreacă sărbătorile de Paşti la poalele Munţilor Făgăraş. Dacă drumul era bun, ar fi fost mai bine, aveam mai mulţi turişti" mai spus localnicii. (Carla TATU)

Comments
Comentariu nou Cautare
Olteanu Claudiu  - Trist   |12-03-2018 20:05:12
Din pacate asa defilam,prin gropi si noroaie.Cunosc cateva persoane din
Bucuresti si SUA care au vrut sa construiasca in zona Vistisoara pensiuni,dar au
fost speriati de drumul impracticabil.De cand este drum judetean este
ingrozitor,cat timp a apartinut de primaria Vistea drumul era mai bun,primaria
se ocupa de astuparea gropilor cum putea,santurile se curatau si apa nu mai
curgea pe drum.Era un om platit de primarie care mai tot timpul umplea gaurile
cu pietris,nu era ceva wow dar era muult mai bine.Speram ca daca este judetean
se va schimba ceva in bine,....din pacate nimic si prin urmare nici primaria nu
are are dreptul sa intervina pe acest drum atata timp cat nu este al lor.
Radu  - Dezastru...   |13-03-2018 12:12:36
Cand era drum comunal, vedeam cam o data pe saptamana o persoana care astupa, cu
căruţa si lopata, gropile... Intro perioada puteai circula bine pe drumul de
pietris. Mereu mergeam la izvor, langa partie pentru apa. Am renuntat a mai
merge, datorita drumului. E prea mare lipsa de interes a autoritatilor.
Locuitor Victoria   |20-03-2018 12:54:20
Ce sa ne miram de drumul spre Vistisoara cand vedeti cum arata drumul spre Ucea,
care este si mai circulat. Rusine celor care ar trebui sa faca ceva sa nu ne mai
"rupem" masinile.
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 124 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4580916

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare