Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Bătaie ca-n filme la Zaragoza
Bătaie ca-n filme la Zaragoza Email
Luni, 12 Martie 2018 16:46

 

Două găşti aflate în stare de ebrietate s-au înjunghiat  Două persoane sînt la Reanimare, iar altele zac în spital din cauza plăgilor înjunghiate şi a rănilor Bătaia s-a continuat şi la Urgenţe fiind necesară declanşarea butonului de panică Poliţiştii au strîns victimele şi cercetează cazul Scandalul a adus pagube restaurantului de la Şercaia 


     O bătaie ca-n filme s-a încins la pensiunea Zaragoza de la Şercaia. O cină liniştită a fost transformată în noaptea de sîmbătă spre duminică, 10/11 martie a.c., într-un coşmar pentru cei aflaţi în restaurant. A fost necesară intervenţia oamenilor de ordine pentru a potoli spiritele încinse de alcool, dar şi de Ambulanţe pentru a transporta victimele la spital. Deşi erau întinşi pe tărgi la Urgenţe, bătaia a continuat şi acolo. Echipa de interveţie a Royal Security şi o echipă de poliţişti au fost chemate la spital pentru siguranţa personalului medical şi deopotrivă a bolnavilor.
Cinci victime au fost duse la Spital cu Ambulanţa
     Pentru cîteva familii se anunţa o seară liniştită la Zaragoza. Numai că la o oră tîrzie în noapte s-a iscat un imens scandal. S-au conturat două găşti, după cum spun medicii de la spital şi patronii pensiunii, care s-au luat la harţă. Totul s-a transformat rapid într-o bătaie în toată regula cu scaune, cuţite şi stilete. Printr-un apel la 112 au ajuns la faţa locului oamenii de ordine, pompierii şi Ambulanţa. S-au cules victimele de pe jos şi au fost transportate la Spitalul Municipal Făgăraş. ,,La ora 4.00 au fost aduse primele trei persoane care aveau răni produse de obiecte tăioase. Unul avea două plăgi adînci la antebraţ şi a fost transferat la Braşov. Altul avea fractură la deget şi a fost transferat, de asemenea, la Braşov. Al 3-lea acuza ameţeli şi necesita un examen neurochirurgical, dar a refuzat transportul la Braşov. Cam la o oră au fost aduse încă două persoane cu multiple plăgi înjungheate cu un obiect tăios care au fost reţinute la spital” a explicat medicul Mihaela Neagu.
 

Au continuat scandalul la Urgenţe
 

     Secţia Urgenţe de la spital s-a transformat într-un loc al violenţei cînd cei 5 pacienţi s-au văzut împreună. ,,Eram neputincioşi în faţa violenţelor lor şi am solicitat ajutor. Au fost potoliţi de poliţişti şi de agenţii de la Royal pe care i-am solicitat la faţa locului” a mai spus medicul de gardă. Alexandru Tronciu, administratorul Royall Security, spune că la ora 4.11 a fost acţionat butonul de panică de la Urgenţe şi echipa de intervenţie s-a deplasat la faţa locului. Conform raportului de interveţie, echipa de securitate a ajuns în 3 minute. ,,În urma verificării s-au găsit 3 persoane recalcitrante, în stare de ebrietate, venite pentru îngrijiri. Nu s-au mai raportat probleme, persoanele s-au calmat după îngrijirile medicale” se arată în raportul Royall Security. Ulterior, spune Alexandru Tronciu, au mai venit şi alte victime cu Ambulanţa.

Două persoane sînt la Reanimare
 

     Intervenţiile chirurgicale au avut loc duminică dimineaţa începînd cu ora 8.00 în cazul celor doi pacienţi cu plăgi înjungheate. ,,Unul avea hemoragie internă şi avea acumulat déjà 1 litru de sînge în abdomen. Celălalt avea intestinul perforat, cam 3-5 mm. Amîndoi au fost operaţi pentru a li se salva vieţile. Interveţia a durat de la 8.00 pînă la 13.00. În prezent sînt la Reanimare. Toţi cei care au ajuns la spital consumaseră alcool peste măsură” a explicat medicul chirurg Mircea Florea. Şi în cursul zilei de duminică, 12 martie a.c., au mai ajuns la spital încă două persoane. ,,Sînt două persoane din Şercaia care prezentau plăgi şi traumatisme la cap, la ochi şi la umăr” au spus asistenţii medicali de la Urgenţe.
 

Poliţiştii nu dau informaţii
 

     La Poliţia Rurală Şercaia se audiau în dimineaţa de luni, 12 martie a.c., martorii prezenţi la eveniment. ,,Nu putem să vă dăm informaţii” au spus poliţiştii de la Şercaia. Prim-procurorul Marlena Dimofte de la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Făgăraş spune că dosarul privind evenimentul de la Şercaia a fost înregistrat la Poliţia Municipiului Făgăraş care se ocupă de cercetări. Conform poliţiştilor, totul a pornit de la consumul exagerat de alcool. ,,Încă nu s-a făcut o estimare a pagubelor, dar urmează să fie făcută de nişte experţi. Vom cere acest lucru pentru a ne acoperi pagubele. Au fost distruse geamuri, o uşă, pahare, etc. A fost o cină obişnuită, iar un pahar mai mult de vin a dus la acel eveniment nedorit. Au fost persoane din Şinca, Făgăraş şi Şercaia. Acum se cercetează” a spus familia Urdea, proprietara pensiunii Zaragoza.
 

Victime şi agresori
 

     Pe lista victimelor şi agresorilor se află: Cociorvei Mihai de 35 de ani, Florea Iulian de 35 de ani, ambii din Şercaia. Ei au fost operaţi în dimineaţa de duminică. Dragomir Nicolae, Alin Adrian Olariu, Pişeu Ioan au fost consultaţi şi trimişi la Braşov, unul refuzînd însă transferul. Au mai apelat la serviciile medicale Nemesmeciuc Petru şi Bindea Marian Claudiu. Unele surse spun că au existat şi două reţineri pentru 24 de ore. (Lucia BAKI)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 116 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4580903

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare