Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Tragedia unei familii de făgărăşeni
Tragedia unei familii de făgărăşeni Email
Luni, 12 Martie 2018 17:18

 

Mama şi fiul ei au decedat în Germania intoxicaţi cu monoxid de carbon Filmul tragediei relatat de Sorin Dănuţ Drugă, soţ şi tată ,,Dacă oamenii ar fi mai buni, această tragedie putea fi evitată”

     Două sicrie au ajuns joi, 8 martie a.c., la capela din cimitir. În stînga zăcea trupul copilului de 6 ani, un înger cu ochii închişi pentru totdeauna, iar lîngă el, mama lui de numai 47 de ani trecută la cele veşnice mult prea timpuriu. Sta aplecat deasupra sicrielor, cu privirea pierdută departe în amintirile frumoase ce i-a unit, soţul şi tatăl micuţului.

 Sorin Dănuţ Drugă nu mai avea putere nici să-i jelească. Tragedia care s-a abătut asupra lui l-a îngenuncheat de durere. Le vorbeşte într-una şi parcă aşteaptă răspunsul care însă va merge în ţărîna rece şi veşnică. L-am găsit pe tatăl şi soţul îndurerat lîngă sicrie, şi cu greu s-a desprins pentru a ne relata stupidul accident în care a pierdut cele mai dragi fiinţe ale lui. ,,Dacă oamenii ar fi mai buni, această tragedie putea fi evitată” spunea printre lacrimi Sorin Drugă.

Filmul tragediei
 

     Sorin Dănuţ Drugă şi-ar dori ca ziua de 1 martie 2018 să nu fi existat în viaţa lui. În acea după amiază cînd a ajuns acasă de la locul de muncă, ceva parcă îl anunţa că s-a întîmplat o nenorocire. Îşi sunase soţia în cursul zilei, dar celălalt capăt al firului era mut. A ajuns acasă, dar uşa era încuiată, iar din interior n-a răzbătut nicio mişcare. Şi-a auzit apelul dat din faţa uşii locuinţei, dar fără ca soţia sa, Ioana, să răspundă. A încercat să spargă uşa, dar n-a reuşit. Cele mai negre imagini îi treceau prin minte şi a sunat la 112. ,,Am mers acasă pe la ora 17.00, după serviciu. Cînd am intrat pe scară am simţit miros de gaz, de la benzină arsă. Cheia se afla în uşă, pe interior. Am bubuit cu putere în uşă, dar nimic. Am sunat şi se auzea cum sună telefonul în interior. În 5 minute, poliţia, ambulanţa şi pompierii au ajuns la faţa locului. Un poliţist a spart uşa şi au intrat. Soţia era în bucătărie pe jos, fără suflare, iar Eduard era în cameră, mai respira. Pe mine nu m-au lăsat să intru. Am auzit cum spuneau că mai trăieşte copilul. Au încercat să-l salveze, dar n-au mai putut. Murise şi Sorin. Erau întoxicaţi cu monoxid de carbon. Pe mine m-au dus la ambulanţă şi apoi m-au internat în spital” relatează Sorin Dănuţ Drugă.

,,Putea fi evitată tragedia”
 

     Ioana împlinea 47 de ani în septembrie, iar Eduard împlinea 6 ani în 30 martie. ,,Eu fac 52 de ani în 31 martie. În urmă cu 6 ani, de ziua mea, naşterea lui Eduard a fost cel mai frumos cadou ce putea exista pe pămînt. Am fost foarte fericiţi împreună. De 3 ani şi jumătate sîntem în Germania, la Offenbach am Main, şi chiar duceam o viaţă frumoasă. Această tragedie putea fi evitată” se destăinuie Sorin Drugă. Povestea acestei familii a început în Italia, acolo unde s-au cunoscut Sorin şi Ioana în urmă cu 7 ani. ,,Fiecare aveam cîte un copil din prima căsătorie, pe Loredana şi pe Roxana, fiecare cu rostul ei. Eduard era pentru toţi o jucărie, toată lumea îl iubea. Urma să intre la şcoală că luase cologviu cu brio. Se adaptase şi vorbea foarte bine germana. Cînd am ajuns în Germania lucram la o firmă care ne-a oferit şi această locuinţă unde plăteam chirie. Era un bărbat din Mediaş care spunea că era reprezentantul firmei, un fel de administrator. Eu m-am mutat la alt loc de muncă, la o familie de nemţi, cînd n-a mai mers treaba la prima firmă. Dar bărbatul din Mediaş ne teroriza să părăsim locuinţa, chiar dacă noi ne înţelesesem cu proprietarul imobilului să facem contract. M-a sunat soţia în 22 februarie că românul din Mediaş ne-a tăiat curentul. Au fost multe şicane, mai ales asupra soţiei care era tot timpul acasă. Ioana era timorată şi ameninţată de acest român. Ne-am cumpărat un generator pentru curent pe care l-am pus în balcon. În ziua de 1 martie, după ce am plecat la servici, Ioana şi-a propus să spele. A folosit generatorul, dar l-a băgat în casă pentru a nu deranja vecinii cu zgomotul ce-l făcea cînd era în funcţiune. Pînă atunci nu s-a atins de generator niciodată, pe Eduard îl învăţasem cum să-l folosească. Gazele emanate de generatorul aflat în interior le-au fost fatale. Dacă nu era răutatea acelui roman, poate trăiau Ioana şi Eduard” a relatat Dănuţ Drugă.

Familia mulţumeşte tuturor celor care i-a oferit sprijin
 

     Medicii au considerat că bărbatul necesită internare în urma comportamentului avut la aflarea tragediei. ,,M-au internat în spital, unde am întîlnit un medic cu origini în România. M-a ajutat foarte mult să depăşeşsc momentele grele. Toată lumea s-a arătat omenoasă şi săritoare, cei din spital, dar mai ales şefii mei, fraţii la care lucrez, Jost şi Gerrhard Wolfganag, nemţi get-beget. Ei mi-au plătit transportul soţiei în România şi s-au ocupat şi de partea legală a decesului. Un român, Rădoi, stabilit în Germania, a plătit transportul sicriului lui Eduard. Vreau să mulţumesc tuturor celor care ne-au fost alături şi ne-au ajutat cu fapta, cu vorba şi cu gîndurile lor bune. Am avut mare nevoie de susţinere şi ajutor. Preotul greco-catolic ne-a oferit capela şi n-a vrut să primească taxa de chirie deşi noi sîntem ortodocşi. Îmi face bine şi că stau cu dumneavoastră de vorbă” spune bărbatul. Cel mai greu a fost să anunţe tragedia celor două fete, cea care locuieşte în ţară şi cea din Germania. Lîngă sicrie sta lipit şi bunicul lui Eduard, un vîrstnic din Ludişor, care parcă refuză să creadă că Ioana şi mezinul familiei nu mai sînt. ,,Aşa a vrut Dumnezeu, anul trecut să-mi îngrop soţia, iar acum pe ei” a spus bunicul îndurerat. Înmormîntarea a avut loc sîmbătă, 10 martie, la ora 12.00. (Lucia BAKI, Carla TATU)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 121 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4580902

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare