Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Şcoală după şcoală, la Victoria
Şcoală după şcoală, la Victoria Email
Luni, 12 Martie 2018 18:28

     La Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu" din Victoria va funcţiona programul ,,Şcoală după şcoală" care se adresează elevilor din ciclul primar în anul şcolar viitor. Partenerii acestui proiect sînt: Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu", Consiliul Local Victoria, Asociaţia de părinţi şi SC Viromet SA". Vor beneficia de programul ,,Şcoală după şcoală" 25 de elevi care vor fi împărţiţi în două grupe. Programul se va derula de luni pînă vineri între orele 12.00- 17.00. În intervalul orelor 12.00 pînă la 13.30 este programat timp pentru recreere, masă şi activităţi artistice, de la ora 13.30 pînă la 16.00 supraveghere şi îndrumare pentru efectuarea temelor, iar de la ora 16.00 pînă la 17.00 program de activităţi educative şi sportive cu caracter opţional. ,,S-a discutat despre acest proiect de cîţiva ani şi sper să funcţioneze cît mai curînd. Ideea este foarte bună, copilul mănîncă, îşi face temele, face sport, socializează şi este supravegheat de cadre didactice. Noi nu sîntem acasă în permanent pentru că lucrăm în schimburi şi de multe ori îi lăsăm în grija bunicilor sau singuri în casă. Sper să nu funcţioneze cu sume mari pentru că nu o să ne permitem " au spus părinţii. ,,Obiectivul proiectului îl reprezintă dezvoltarea şi diversificarea serviciilor alternative de educare prin oferta noastră ce va găzdui elevii din clasele I - IV, după orele de curs, în vederea sprijinirii rezolvării temelor, a proiectelor şi a petrecerii în siguranţă a timpului liber. În acest proiect se vor implica părinţii, administraţia publică locală şi dascălii. În urma discuţiilor cu primarul Gheorghe Cristian am stabilit că o parte din proiect va fi suportat de primărie. Pentru început, cel puţin 25 de copii se vor înscrie în acest proiect şi vom forma două grupe. Am iniţiat acest proiect pentru că părinţii nu au timp suficient pentru a-şi supraveghea copiii, iar noi venim în ajutorul lor" a spus directorul unităţii de învăţămînt Marioara Deszi. La ora actuală se cunoaşte doar tariful plătit de părinţi pentru masa copiilor, 9 lei/copil/ pe zi. În cadrul proiectului, părinţii sînt cei care vor alege activităţile pe care le vor urma copiii lor din paleta oferită de şcoală:
- activităţi sportive: fotbal, tenis, handbal, înot, şah
- limbi străine: germană, franceză,engleză
- program remedial: pentru elevii cu dificultăţi la învăţătură
- program de consolidare: pentru elevii cu ritm lent de învăţare
- program de performanţă: matematică/ română
- ora de poveşti: club de lectură
- curiozităţi ale naturii-ştiinţe: biologie, fizică
     Coordonatorii acestui proiect sînt pe de o parte directorii liceului, Marioara Deszi, Materi Morlova, dar şi profesorii Anda Silea, Ana Maria Gălbincea, înv. Adina Lupşor şi doi părinţi din cadrul asociaţiei.
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 122 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4580916

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare