Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Stiri pe scurt
Stiri pe scurt Email
Luni, 12 Martie 2018 18:37

Anuarul Muzeului Ţării Făgăraşului
 

     Muzeul Ţării Făgăraşului ,,Valer Literat“ a editat a VI-a ediţie a lucrării anuale de sesiuni ştiinţifice. Lucrarea, destul de voluminoasă, poartă denumirea de ,,Acta Terrae Fogarasiensis“. Anuarul cuprinde materialele prezentate la Sesiunea Anuală Internaţională de Comunicări Ştiinţifice, are 765 de pagini cu ]n care s]nt preyentate lucrări de istorie şi patrimoniu. Volumul se poate achiziţiona de la magazinul Muzeului.

Alt punct de lucru
 

     SC Victoria Parc Industrial SRL din Victoria a achiziţionat pe str. Aleea Uzinei un teren în suprafaţă de 1.274 mp cu 4 hale metalice, curte betonată şi împrejmuită. Achiziţia a fost făcută în cursul lunii februarie a.c. cu scopul de a se muta toată baza materială şi utilajele ce deservesc Serviciul de salubritate, zone verzi şi deszăpeziri. ,,De peste 20 de ani aveam baza pe strada M. Eminescu, nr. 10, dar mereu am primit plîngeri de la cetăţeni că zgomotul utilajelor deranjează. Pentru a ne putea muta trebuie să amenajăm atelierele, magazia şi vestiarele" a spus administratorul societăţii Marian Baciu. Valoarea achiziţiei a fost de 30.010 lei plus TVA.

Toaletarea pomilor
 

     Curtea Spitalului Muncipal Făgăraş s-a luminat după ce Primăria Făgăraş a început curăţenia generală. Angajaţii ADP au toaletat pomii, au tăiat gardul viu, iar copacii uscaţi au fost tăiaţi ,,Arborii bătrîni erau foarte înalţi şi puteau cauza neplăceri, din acest motiv au fost tăiaţi. Curtea spitalului se întinde pe o suprafaţă de 3,5 hectare şi noi am reuşit să facem curăţenie de primăvară pe 2 hectare. De cîteva zile 15 muncitori au lucrat pentru degajarea zonelor verzi. Am avut sprijin şi din partea firmei de salubritate care a venit cu un utilaj special de tocat crengi. A fost ca în pădure, tufe, crengi uscate, bălării şi multă mizerie. De 40 de ani nu s-a mai făcut nimic în această incintă" a spus şeful ADP, Daniel Tătar.

Taxă achitată în avans
 

     În perioada 1 ianuarie - 28 februarie a.c., Primăria Victoria a încasat 25.828 lei de la populaţie pentru taxa de salubriatete, aşa cum impune HCL nr. 3/ 2018. 51 de persoane au ales să achite această taxă pentru tot anul. ,,Dacă am avut posibilitatea să plătesc în avans, am plătit şi m-am scăpat. Mi-am plătit taxele şi impozitele pentru 2018, dar şi taxa de salubritate pentru tot anul. În total am achitat 96 de lei. Şi la Ecosistem plăteam în avans pe cîteva luni să nu mai duc grija facturilor" a spus Mariana P.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 137 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4581873

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare