Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje În vizită la ,,Castanul”
În vizită la ,,Castanul” Email
Luni, 19 Martie 2018 19:50

 

     Bătrînii de la Centrul pentru persoane vîrstnice ,,Castanul” din Victoria au avut parte de o acţiune culturală organizată de poetul făgărăşean Mircea Mihai Kiss marţi, 13 martie a.c. Musafirii au adus daruri pentru fiecare vîrstnic internat la Castanul, iar conducerea unităţii i-a întîmpinat cu plăcinte, sucuri şi cafea. ,,Mi-am propus de mult să ajung la Victoria, la persoanele internate în acest azil. Mă bucur că am reuşit să ajung, iar conducerea centrului a fost deschisă şi primitoare pentru noi. M-am simţit ca acasă alături de aceste persoane care au vîrsta mea. Am reuşit să adunăm fonduri din donaţii cu care am cumpărat bluze, şosete, dulciuri şi fructe pentru ei” a spus Mircea Mihai Kiss. A fost la Castanul o adevărată zi culturală, atît musafirii cît şi beneficiarii de aici au recitat poezii şi au depănat amintiri. Aurelia Bogdan, profesoara de limba română care a format zeci de generaţii de elevi la liceele din Victoria, este internată la Castanul. Ea a recitat frumoase poezii de Mihai Eminescu şi de George Coşbuc. ,,O astfel de acţiunea nu se putea desfăşura fără Eminescu. M-a bucurat mult prezenţa grupului de la Făgăraş mai ales că printre musafiri s-au aflat şi un poet, Mihai Kiss, şi o scriitoare, Ileana Tîlvic” a spus fosta profesoară. Dacă grupul a oferit daruri şi cărţi pentru biblioteca azilului, şi bătrînii de aici au dăruit musafirilor cîteva amintiri. Vasile Tomescu i-a oferit poetului Mihai Kiss un ursuleţ de pluş, mulţumindu-i şi pentru emoţiile create prin poezia ,,Mama”. O altă vîrstnică a oferit un iepuraş de pluş poetului Kiss. ,,Ne dorim să mai avem musafiri aşa cum a fost Mihai Kiss. Ne-a înseninat ziua” a spus o Vasile Tomescu. ,,Am vizitat centrul şi mi-a plăcut foarte mult. De cînd am intrat am simţit atmosfera caldă, iar primirea a fost deosebită. Niciunde n-am avut parte de aşa o primire” a spus Ileana Tîlvic. La ,,Castanul” sînt internaţi 28 de beneficiari, 16 femei şi 12 bărbaţi. ,,Săptămînal organizăm diverse evenimente pentru beneficiari. Vinerea organizăm seară de dans, organizăm petreceri pentru zilele de naştere ale fiecăruia, facem activităţi culturale. Acţiunea de marţi a fost una specială, n-am avut parte de aşa o prezenţă în rîndul nostru. S-a format între musafiri şi beneficiari o comuniune încă de la început. Fiecare parte s-a simţit bine. S-a vizitat instituţia şi, aşa cum au spus, le-a plăcut foarte mult. Îi mai aşteptăm la noi” a spus directorul centrului, Sorin Geczi.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 188 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4581856

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare