Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Dezastru la simulare
Dezastru la simulare Email
Luni, 19 Martie 2018 19:53

     În perioada 5-6 martie a.c. s-a desfăşurat simularea Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a. Toţi elevii de la Colegiul Naţional ,,Radu Negru“ şi Colegiul Naţional ,,Doamna Stanca au fost prezenţi la susţinerea probelor. ,,Cea mai mare notă la CN ,,Radu Negru“ a fost obţinută de eleva Paula Butum din clasa a VIII-a A. Rezultatele sînt publice, media generală a fost 6,12. În perioada care urmează rezultatele obţinute vor fi analizate atît la nivelul claselor în analiza lucrărilor cu profesorii, în cadrul comisiilor metodice la nivelul Consiliului Profesoral, dar şi în şedinţele cu părinţii“ a spus Remus Mogoş, director adjunct la CN ,,Radu Negru“ din Făgăraş. ,,La simulare au participat 70 de elevi din cadrul celor 3 clase de a VIII-a. Nici un elev nu a fost eliminat, iar prezenţa a fost 100%. Procentul de promovabilitate a fost de 83%.

 Cea mai mare medie a fost 10.00, obţinută de două eleve de la liceul nostru “ a spus Corina Drăgoiu, directoarea Colegiului Naţional ,,Doamna Stanca“ din Făgăraş. Potrivit centralizării făcute de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov, 1.112 elevi au obţinut note între 1,00 (nota din oficiu) şi 1,99. La polul opus, doar 19 elevi au obţinut 10 pentru lucrările lor. Dezinteresul pentru Evaluarea Naţională este dat şi de faptul că toţi copiii din gimnaziu au loc în licee, indiferent dacă iau note de 1 sau 10. Numai că media de la Evaluarea Naţională reprezintă 80% din media de admitere în liceu. La simularea pentru Evaluarea Naţională 2018 s-au înscris 4.253 de elevi din judeţul Braşov, dintre care 4.054 au fost prezenţi la prima probă, cea la limba şi literatura română, iar 3.985 la proba de Matematică. 326 dintre elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale s-au înscris, dar numai 305 au participat. Dacă la limba şi literatura română 48% dintre elevi n-au obţinut nota minimă 5.00, la matematică 64% n-au luat notă de trecere. La limba română, 2.510 elevi au reuşit să obţină peste nota 5 (un procent de 61,91%), în timp ce la Matematică au luat peste 5 doar 1. 432 de elevi (35,93%). La limba maternă, peste 5 au obţinut 262 elevi (84,90%).

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 125 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4580916

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare