Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Canalizare pe post de tomberon
Canalizare pe post de tomberon Email
Luni, 19 Martie 2018 19:55

 

     Canalizarea este folosită la Victoria şi pe post de groapă de gunoi. Mulţi abonaţi ai SC Victoria Parc Industrial SRL aruncă obiecte voluminoase în toalete în loc să folosească tomberoanele. Ajung astfel în canal peturi, varză murată, cîrpe sau lenjerie intimă. Comportamentul acestor persoane nu poate fi catalogat decît unul necivilizat. Cînd se află în faţa canalului înfundat, aceiaşi abonaţi cer ajutorul angajaţilor societăţii. Cei mai necivilizaţi abonaţi sînt cei de pe străzile Pieţii, Albota, Victoriei, George Coşbuc şi Viitorului. Dacă pînă acum, firma a suportat cheltuielile aferente intervenţiilor de decolmatare a canalului, de acum va percepe taxe.

Sună la dispecerat cînd refulează canalul
 

     ,,Ne confruntăm foarte des cu reţeaua de canalizare înfundată pentru că oamenii aruncă la toalete obiecte de igienă, lenjerie intimă, sticle de plastic, murături, cîrpe. La o astfel de intervenţie participă 5 angajaţi, iar durata poate fi de la 3 ore pînă la 3 zile. Am avut cazuri în care a durat şi o săptămînă o inbtervenţie. Din cauza obiectelor aruncate de abonaţi, pe traseele canalizării se formează dopuri care le eliminăm greu, dar depistăm şi foarte greu locul acestora pe conductă. Cetăţenii ne solicită ajutorul atunci cînd canalul le refulează în casă sau în faţa blocului” a spus Marian Baciu, directorul SC Victoria Parc Industrial SRL. 

 

Taxă pentru decolmatarea canalului
 

     Solicitarea de săptămîna trecută a venit din partea lui Ioan Halmaghi de la bl. 3 de pe strada Pieţii. Acesta solicita o intervenţie la canalul din faţa blocului care deserveşte cele două scări. ,,Căminele de branşament canalizare menajeră de la scările A şi B erau colmatate cu diferite materiale. Am intervenit cu o vomă, dar nu s-a reuşit decolmatarea. Am constatat că materialele care au înfundat canalul proveneau de la imobilul cu nr. 3 din strada Pieţii pentru că nu mai există alt imobil în amonte de acesta” a mai spus directorul societăţii. Cele mai frecvente situaţii de acest fel sînt înregistrate şi pe străzile Viitorului, Victoriei, George Coşbuc, Albota. Conducerea societăţii a decis să execute lucrări de decolmatare a canalului menajer doar contracost. ,,Vom stabili o taxă în funcţie de amploarea intervenţiei. Vom ţine cont de numărul de oameni care lucrează, de materialele folosite, combustibil şi de timpul de lucru” a mai spus directorul Baciu. (C.T.)

Comments
Comentariu nou Cautare
ANONIM  - SITUATIE SF   |21-03-2018 22:11:16
ANGAJATII SUNT PLATITI DE PARK INDUSTRIAL VICTORIA.FRUMOS AR FII SA NU SE
ARUNCE ,IN CAMINE GUNOIUL.ACOLO LANGA MAGAZINUL LA BLONDA SA TURNAT CIMENT
PESTE CANAL NORMAL CA SE INFUNDA .A CUI ESTE VINA? CINA II DAT APROBARE SA
CONSTRUIASCA CLADIREA PE CANAL.SF
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 148 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4581864

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare