Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje ,,Arca lui Noe“ la Făgăraş
,,Arca lui Noe“ la Făgăraş Email
Luni, 19 Martie 2018 19:59

     În perioada 13-22 martie, Biserica Evanghelică, în colaborare cu Primăria Făgăraş, a derulat un proiect inedit, intitulat ,,Arca lui Noe“. ,,Pentru acest proiect am invitat un artist plastic din Germania, Edin Bajric. Este originar din Bosnia şi a avut experienţa războiului, lucru care a lăsat urme asupra viziunii sale despre viaţă. Proiectul ,,Arca lui Noe“ este creaţia lui. Planul are dpuă elemente: să construim o corabie din lemn aici, în centrul oraşului, unde vom lucra cu copiii şi tinerii. Ideea este aceasta- ce luăm cu noi dacă trebuie să plecăm? În cadrul acestui program desenăm şi pictăm împreună cu copiii de la Colegiul Naţional ,,Doamna Stanca“, Şcoala Gimnazială ,,Ovid Densuşianu“, grupul de tineri şi copii din cadrul Bisericii Evanghelice, de la şcolile generale din Bărcut şi Şercaia. În proiect sînt implicaţi şi tinerii de la Diakonia din Şercaia. Participă chiar şi persoanele vîrstnice din cadrul Bisericii Evanghelice. Programul a început în data de 13 martie, cînd am fost vizitaţi de copiii de la şcoala Honterus din Braşov şi de la liceul Meşotă.

 Am avut o expoziţie la ora 12.00. Proiectul este inspirat din ,,Arca lui Noe“, dar, la Făgăraş, l-am numit ,,Arca noastră“. Am invitat toţi făgărăşenii la această expoziţie, iar premiera a avut loc duminică, 18 martie, între orele 14.00-17.00. În data de 22 martie, la ora 12.00, vom face încă o prezentare, dar afară, sperăm să fie vremea frumoasă afară. Mă aflu aici cu un contract şi am venit direct din Germania pentru o perioadă de doi ani, ca să lucrez în cadrul Bisericii Evanghelice şi să iniţiez proiecte. Colaborăm cu Primăria Municipiului Făgăraş şi cu Fundaţia ,,Negru Vodă“. Iniţiem proiecte la Bărcut şi Seliştat dar ideea mea a fost să facem ceva şi pentru oraş. Nu este ca în Braşov sau Sibiu, dar cred că există potenţial şi aici. Există oameni care doresc să facă ceva şi cred că este posibil. Sper ca acest proiect să fie o contribuţie pentru Făgăraş“ a spus Cornelia Hemmann, manager cultural în cadrul Bisericii Evanghelice din Făgăraş. ,,Este prima dată cînd am expus un proiect în spaţiul public, mai precis în centrul oraşului“ a spus Edin Bajric.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 129 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4580915

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare