Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Meniu preferenţial la Azur
Meniu preferenţial la Azur Email
Luni, 19 Martie 2018 20:13

     Copiii instituţionalizaţi la Centrul de plasament ,,Azur” sînt reprezentaţi în faţa conducerii de un comitet special înfiinţat şi care este condus de Rareş Nicol. Pe lista cerinţelor acestui comitet se află şi meniul zilnic. Copiii au solicitat îmbunătăţirea şi diversificarea preparatelor în funcţie de preferinţele lor. Asta în condiţiile în care meniul zilnic al centrelor de plasament este stabilit prin Legea 123/2008 care stipulează numărul de calorii, preţul/zi/copil, cantitatea de alimente şi tipul de produse. Conducerea de la Azur aplică în această lună, meniul stabilit de comitetul copiilor.
Meniul copiilor
     Comitetul de copii a prezentat conducerii centrului, la începutul lunii martie a.c., un meniu pentru fiecare categorie de vîrstă. Pentru copiii de la gimnaziu, propunerea pentru micul dejun cuprindea: cereale cu lapte, cacao cu lapte, şuncă, unt, ouă fierte, fineti. Liceeni îşi doresc la micul dejun: cremvuşti, salam, brînză topită şi lapte cu cacao. La masa de prînz, toţi copiii preferă două feluri de mîncare şi desert. Printre preferinţele lor sînt şase tipuri de ciorbe: de burtă, rădăuţeană, perişoare, de varză, de cartofi şi de fasole. Pentru felul II, copiii au prezentat cîteva variante: pilaf cu cîrnaţi, sarmale, cartofi prăjiţi cu şniţel, piure cu caşcaval pane, pizza, fasole frecată şi tocăniţe. Desertul preferat de copiii sînt fructele. La cină au solicitat parizer, orez cu lapte şi griş cu lapte.

 

Meniul direcţiunii
 

     Meniul stabilit de copii diferă însă de cel programat de conducerea centrului. La felul I de la prînz erau planificate: supă de tăiţei, ciorbă de cartofi, ciorbă a la grec, ciorbă e zarzavat şi de salată. Felul II era friptură de porc la tavă cu cartofi natur, varză a la Cluj, piure de cartofi cu pîrjoale, tochitură cu mămăliguţă, chiftele marinate, peşte la tavă cu orez, cartofi franţuzeşti sau grătar de piept de pui. La cină s-a stabilit: macaroane cu brînză, tocăniţă de pui, salată orientală, pilaf de orez cu friptură de pui, peşte la tavă, orez cu lapte. ,,Au un meniu foarte diversificat, sute d ereţete se fac în bucătăria centrului conform reţetarului legal. Copiii din familii nu au astfel de preparate acasă. Sînt trei mese pe zi cu cîte trei feluri fiecare. Om respecta cerinţele copiilor şi propunerile lor le vom introduce în meniu” a spus coordonatorul centrului, Sandor Janos Szekeres. (Carla TATU)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 116 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4619934

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare