Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale „Creditele Făgăraşului, bani aruncaţi pe apa Sâmbetei“
„Creditele Făgăraşului, bani aruncaţi pe apa Sâmbetei“ Email
Luni, 26 Martie 2018 17:04

 

     În istoria postdecembristă, Făgăraşul a contractat două credite. Primul a fost în 1998, de la BERD, în valoare de peste şase milioane de lei, banii fiind folosiţi pentru achiziţia şi montarea centralelor termice de cartier, nouă la număr, mai precis sistemul centralizat de termie. Acest credit a fost achitat cu sprijinul Guvernului în anul 2007. Un lucru bun de altfel, dacă managementul Ecoterm valorifica investiţia cu succes, în sensul că oferea cetăţenilor tarife mici la Gcalorie astfel încît aceştia să nu se debranşeze. S-a ajuns în cîţiva ani ca 80% din făgărăşenii care locuiesc la bloc să se debranşeze de la sistemul centralizat şi să-şi monteze surse independente pentru căldură şi apă caldă. Astăzi, cele nouă centrale termice nu se mai folosesc, dar făgărăşenii sînt somaţi să plătească taxa pe ţeavă.

 Al doilea credit a fost contractat de la CEC Bank în 2010, în valoare de 10.800.000 lei, plătibil în 20 de ani, suma totală achitată băncii la finalul perioadei fiind de 38.000.000 lei. S-a achiziţionat stadionul care putea fi obţinut de Primărie gratuit. Deşi iniţiatorii HCL-ului privind împrumutul şi achiziţia stadionului au fost criticaţi şi penalizaţi la vot de cetăţeni, afacerea a fost dusă atunci la bun sfîrşit de aleşii locali. La opt ani distanţă, făgărăşenii critică acea decizie a conducerii oraşului, mai ales că nici stadionul şi nici centralele nu mai sînt folosite. Opiniile făgărăşenilor despre creditele Făgăraşului sînt titrate în acest material. (continuare doar în ediţia tipărită)

 

 

 

 

 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 99 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4619937

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare