Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale OPC, mediator între abonaţi şi operatorii de apă-canal
OPC, mediator între abonaţi şi operatorii de apă-canal Email
Luni, 26 Martie 2018 17:45

 

O familie din Victoria este somată să plătească apa pe care n-a consumat-o SC Victoria Parc Industrial SRL, invocînd legislaţia, facturează pierderile de apă tuturor locatarilor din blocuri Apometrele din apartamente nu bat cu citirile de la contorul central al blocului Locatarii sînt obligaţi să repare reţeaua de apă de pe proprietatea lor

     Apometrele din apartamente măsoară consumul real de apă, cel puţin aşa cred locatarii de la bloc.

 Contoarele montate la intrarea în blocuri măsoară consumul de apă al tuturor locatarilor din bloc, cel puţin aşa susţin reprezentanţii operatorului apă-canal. Dacă sînt puse faţă în faţă citirile apometrelor din bloc cu citirea de la contorul central, acestea nu indică acelaşi consum, iar diferenţele sînt facturate de operator locatarilor. Această stare de fapt produce multe disensiuni între abonaţi şi operatorul de servicii de apă şi canal. Se întîmplă la Victoria, la SC Victoria Parc Industrial. Un cetăţean care are în proprietate un apartament pe strada G. Coşbuc, nr. 2, din Victoria, a reclamat o astfel de situaţia la OPC Braşov. Bărbatul refuză să plătească suma de 517,23 lei facturată de SC Parc Industrial Victoria însemnînd o cantitate de apă stabilită prin diferenţele înregistrate de apometre. La Victoria un mc de apă se plăteşte cu 2,18 lei cu TVA inclus.

,,Nu consum apă, dar mi se facturează”
 

     ,,De 18 ani am cumpărat apartamentul de pe strada G.Coşbuc, nr.2, scara D, şi am montat dopuri pe reţeaua de apă din apartament să nu plătesc apa. Deci nu consum apă în acest apartament. Însă această societate îmi facturează pierderile de pe scara blocului. Noi locuim în Sumernă şi acolo achităm apa pe care o consumăm. Pentru respectivul apartament nu plătesc nici gaz, nici curent şi atunci de ce să plătesc apă, dacă nu consum? Corect ar fi ca diferenţa de branşament să fie împărţită în mod egal la apartamentele care sînt locuite. Noi nu am încheiat contract cu societatea de apă – canal pentru că nu avem nevoie de serviciile pe care le prestează. Din acest motiv am făcut plîngere la OPC Braşov. SC Victoria Parc Industrial SRL ne-a trecut pe lista rău platnicilor şi urmează, probabil, să ne execute silit. În cazul nostru nu trebuia să se ajungă la executare, societatea trebuie să-i execute pe cei care au consumat apă de 20 de ani şi nu au plătit nicio factură. Angajaţii spun că există pierderi pe scara unde avem apartamentul şi trebuie plătite” a spus familia Maria şi Ioan Ghindea.
 

Marian Baciu: ,,Diferenţa de apă se împarte în mod egal între apartamente”
 

     În urma reclamaţiei, administratorul Marian Baciu, de la SC Parc Industrial Victoria SRL, a fost invitat luni, 19 martie a.c., la OPC Braşov. ,,Am fost chemat la OPC Braşov pentru că ne-a reclamat un abonat că am emis facturi pentru diferenţa de branşament. De la înfiinţarea acestei societăţi persoana în cauză nu a achitat nicio factură. În blocul respectiv, lunar se constată diferenţe de branşament, iar cantitatea respectivă se facturează în mod egal pentru fiecare apartament. Proprietarii de pe scara respectivă au obligaţia să efectueze lucrări de reparaţii la instalaţiile interioare de apă-canal pe cheltuiala lor. Dacă nu există diferenţe de branşament, atunci nu există pierderi şi nu se facturează. În cazul reclmantului, nu există contract semnat conform legii, nu are cutie poştală pentru facturi, iar acesta s-a plîns că nu îşi găseşte facturile. Conform legii, diferenţa de branşament se împarte în mod egal pentru fiecare apartament. Pe această scară, sau nu se declară corect consumul de apă sau locatarii nu îşi repară reţeaua de la subsolul blocului” a explicat administratorul Marian Baciu, de la SC Victoria Parc Industrial SRL.
 

Multe reclamaţii
 

     Săptămînal se înregistrează plîngeri la sediul societăţii de la abonaţi, majoritatea referindu-se la diferenţele între citirile de la contoarele de apartament şi cele de la bloc. În luna februarie a.c., SC Victoria Parc Industrial SRL a înregistrat un consum de 2.500 mc de apă dat tocmai de aceste diferenţe. ,,Chiar dacă apartamentul nu este locuit, cantitatea care apare ca diferenţă de branşament se facturează. Pentru a evita suspiciunile între vecini, cel mai corect ar fi ca şeful de scară să intre în fiecare apartament pentru a citi contoarele. În cazul în care sînt informaţii că unii abonaţi se sustrag de la obligaţiile prevăzute de legislaţie, sînt datori să ne informeze. Această problemă se poate rezolva pe cale juridică. Acestă diferenţă de apă apare doar în imobilele unde sînt pierderi. Facturile emise constituie titlu executoriu conform Legii 224/ 2015 şi chiar în absenţa unui contract semnat sîntem obligaţi să acţionăm în instanţă pentru recuperarea datoriilor. Deja am acţionat în instanţă persoanele care au cele mai mari datorii, iar în perioada următoare se va trece la executarea juridică a utilizatorilor care au datorii foarte mari ” a mai spus Marian Baciu.
 

Reţelele de apă sînt vechi şi produc pierderi
 

     Marţi, 20 martie a.c., pe strada Chimiştilor, la blocul nr. 28, s-a înregistrat o defecţiune la reţeaua de apă potabilă cînd pierderile, în 24 de ore, au fost de 600 mc de apă. Această cantitate de apă se va regăsi în facturi. Cele mai afectate imobile din acest punct de vedere sînt cele de pe străzile Viitorului şi George Coşbuc. Abonaţii din aceste imobile au cele mai mari datorii la apă şi canal. (Carla Tatu)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 122 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4619937

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare