Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale ,,Arca noastră“
,,Arca noastră“ Email
Luni, 26 Martie 2018 18:25

     Finalizarea proiectului ,,Arca noastră“ a avut loc joi, 22 martie a.c., printr-o expoziţie deschisă în centrul oraşului. ,,Am avut inaugurarea expoziţiei ,,Arca noastră“ şi am lucrat timp de două săptămîni la acest proiect cu peste 200 de copii şi elevi din Ţara Făgăraşului. În proiect au fost implicaţi elevi de la Colegiul ,,Doamna Stanca“, Şcoala Gimnazială ,,Ovid Densuşianu“ din Făgăraş, copii din corul Bisericii Evanghelice şi adulţi din cadrul Bisericii Evanghelice. Am avut şi două clase din Braşov şi şcolile gimnaziale de la Şercaia şi Bărcut. Au fost implicaţi în acest proiect şi grupuri din cadrul asociaţiei Diakonia din Şercaia, Şoarş şi Făgăraş. Am lucrat în centrul oraşului la construirea Arcei şi am creat împreună cu copiii desene, picturi şi scrisori pe care le-am ataşat la ,,Arca noastră“. Tema a fost ,,Ce este mai important să luăm cu noi dacă plecăm?“. Copiii şi-au imaginat şi cum arată portul în care ajungem“ a spus Cornelia Hemann, manager cultural în cadrul Bisericii Evanghelice din Făgăraş. Coordonatorul activităţii creative a fost artistul Edin Bajric din Germania, de origine bosniacă. Proiectul s-a desfăşurat în perioada 13-22 martie a.c. (Ş.B.)
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 276 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4600787

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare