Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Investiţie cu paşi de melc
Investiţie cu paşi de melc Email
Luni, 26 Martie 2018 18:51

     Americanii de la Cincu aşteaptă de la partea română să investească în infrastructura rutieră din zonă punînd în balanţă investiţiile pe care ei intenţionează să le realizeze aici. Se vehiculează investiţii în valoare de 20 milioane de euro în baza NATO de la Cincu şi reabilitarea infrastructurii feroviare de la Voila. Reabilitarea drumurilor revine Consiliului Judeţean Braşov ca de altfel şi construirea unui pod nou peste Olt, în zona Voila. Ministerul Apărării Naţionale a cerut administraţiei judeţene, printr-o adresă trimisă anul trecut, să construiască un pod nou la Voila explicînd importanţa poligonului de la Cincu. Accesul din DN1 spre poligonul de la Cincu se poate face doar pe drumul judeţean Voila- Cincu, iar actualul pod nu mai prezintă siguranţă pentru maşinile de mare tonaj. Podul a fost construit în anul 1956 şi în prezent, spun autorităţile locale, a fost instituită o restricţie pentru maşinile ce depăşesc 12 tone. CJ Braşov s-a angajat să construiască un pod nou încă din luna august a anului trecut şi a depus o solicitare în vederea finanţării lucrărilor prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a 2-a (PNDL-2). Suma care ar acoperi investiţia, conform indicatorilor tehnico-economici aprobaţi de CJ Braşov, este de 3,5 milioane de euro (16 milioane de lei). Investiţia se află doar la faza de proiectare fiind desemnată firma care va întocmi expertizele şi proiectul. În urma licitaţiei a fost desemnată o firmă braşoveană, care va realiza documentaţia cu suma de 350.000 lei (inclusiv TVA) în termen de 65 de zile. Noul pod va avea o lungime de 82 de metri, două rampe cu o lungime totală de 119 m și o lățime totală de 14,53 m şi o durată de viaţă de 120 de ani.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 287 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4600790

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare