Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale 8,5 milioane de lei, proiectele aprobate pe PNDL II
8,5 milioane de lei, proiectele aprobate pe PNDL II Email
Luni, 26 Martie 2018 18:59

Primarul de la Victoria, Gheorghe Cristian, a semnat contractele cu Ministerul Dezvoltării pentru două proiecte din cele şase depuse

     O sursă importantă de finanţare pentru investiţiile din oraşul Victoria o reprezintă Programul Naţional de Dezvoltare Locală II, finaţat de Ministerul Dezvoltării Regionale. La sfîrşitul anului trecut au fost aprobate şase proiecte depuse de Prim[ria Victoria, suma totală fiind de 8.588.391,877 lei, iar cofinanţarea asigurată din bugetul local fiind de 391.840, 59 lei. Dintre cele şase proiecte, au fost semnate contractele de finanţare pentru două. ,,Marţi, 20 martie a.c., am fost la Bucureşti şi am semnat cel de-al doilea proiect. Este vorba despre ,,Reabilitării şi dotări Grădiniţă cu program prelungit nr. 1 Victoria”, iar primul proiect semnat a fost cel de ,,Reabilitare şi dotări Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu” din Victoria. Proiectele noastre aprobate sînt de interes local. Este vorba despre dotări şi reparaţii în şcoli, grădiniţe, execuţii străzi şi alei pietonale, reţele de alimentare cu apă şi canal în cartierele noi de case” a spus primarul din Victoria, Gheorghe Cristian.
 

Proiecte aprobate
 

- ,,Reabilitare şi dotări Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu”, valoarea totală a proiectului este de 713.501,25 lei din care din bugetul local 59.368,25 lei, iar din bugetul statului 654.133 lei.
- ,,Reparaţii şi dotări Grădiniţă cu program prelungit nr.1”, valoarea totală este de 326.837,38 lei din care 126.837,38 din bugetul local, iar 200.000 lei din bugetul statului.
- ,,Reabilitare şi dotări Colegiul Tehnic ,,Dr. Alexandru Bărbat”, valoarea totală a proiectului este de 878.928,68 lei din care 64.415,68 lei din bugetul local, iar 814.513 lei din bugetul statului.
- ,,Execuţie străzi şi alei pietonale în cartierul de locuinţe de pe str. Avram Iancu, str. Badea Cîrţan,

 str. Octavian Paler şi Grigore Moisil”, valoarea totală a proiectului 6.214.348,328 lei din care 124.286,96 lei din bugetul local, iar din bugetul de stat 6.090.061 lei.
- ,,Execuţie reţea de alimentare cu apă în cartierul de locuinţe de pe str. Avram Iancu, str. Badea Cîrţan, str. Octavian Paler şi Grigore Moisil”, valoarea totală a proiectului este de 356.392,471 lei, din care 7.127,84 lei de la bugetul local, iar 349.264,631 lei din bugetul de stat.
- ,,Execuţie reţea de canalizare menajeră în cartierul de locuinţe de pe str. Avram Iancu, str. Badea Cîrţan, str. Octavian Paler şi Grigore Moisil” valoarea totală este de 490.224,358 lei din care 9.804,48 din bugetul local, iar 480.419,878 lei din bugetul statului.

 

Contracte semnate
 

     ,, La Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu” de pe strada 1 Decembrie 1918 , nr. 8, conform proiectului, s-a prevăzut schimbarea gardului, reabilitarea terenului de sport, dotări, reamenajarea aleilor pietonale, achiziţionare mobilier, dotări în laboratoare şi în sălile de clasă. La Grădiniţa nr. 1 se vor executa lucrări la fundaţia imobilului pentru eliminarea infiltraţiilor de apă şi a umidităţii, dar se vor face şi achiziţii de mobilier pentru sălile de clasă şi în laboratoarele de specialitate” a spus Andreia Halmaghiu, funcţionar la Biroul UAT. Un alt proiect de finanţare prin Programul Operaţional Regional se referă la eficientizarea energetică a clădirii Liceului Teoretic a fost depus de Primăria Victoria în luna octombrie 2017. În prezent acest proiect se află în etapa de evaluare, iar valoarea totală a proiectului este de 2.160.771,06 lei. (C.T.)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 294 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4600792

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare