Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Crimă cu cruzimi în satul Toderiţa
Crimă cu cruzimi în satul Toderiţa

 

Vasile Tincu de 55 de ani a fost lovit cu toporul, tîrît în şanţ şi, deşi gemea, i s-a dat foc Criminalul este vecinul lui, Ioan Crăciun de 42 de ani, tată a doi copii mici, un bărbat foarte violent la băutură Sătenii sînt şocaţi de violenta crimă petrecută în satul lor Criminalul a fost arestat şi riscă peste 15 ani de închisoare Din cauza violenţelor săvîrşite, criminalul şi familia lui au fost izgoniţi din satul Şona Victima va fi înmormîntată de Primăria Mândra


     Satul Toderiţa a fost în stare de şoc atunci cînd poliţiştii au dat năvală pentru a aresta un criminal. O crimă cu cruzimi s-a produs joi, 19 aprilie 2018, în jurul orei 17.30. Vasile Tincu de 55 de ani, un bărbat bolnav şi singur, a fost ucis cu toporul de vecinul său, Ioan Crăciun de 42 de ani. Vecinii celor doi spun că Crăciun l-a lovit cu toporul în cap şi în spate pe Tincu, chiar în curtea acestuia. Dar furia nu i s-a potolit văzîndu-l plin de sînge, şi l-a tîrît apoi în şanţul de la marginea drumului unde l-a acoperit cu crengi şi i-a dat foc. Gemetele bărbatului şi ţipetele de durere au fost auzite şi de vecini. Poliţiştii l-au încătuşat pe criminal din curtea magazinului din apropierea locului crimei. A fost reţinut 24 de ore după care s-a dispus arestarea preventivă.

,,Am stins focul de pe victimă şi apoi am sunat la 112”
 

     Un tînăr, vecin cu cei doi, a alergat să stingă focul şi să-l salveze pe bărbatul aflat în neputinţă. ,,După ce am stins focul am sunat la 112 şi am chemat ajutoare. Speram să mai poată fi salvat vecinul Tincu. Dar pînă a ajuns Ambulanţa, el a decedat. Avea faţa plină de sînge, iar picioarele erau carbonizate, la un picior se vedea osul. A murit în chinuri bietul om. Mereu venea la mine în curte şi îi dam să mănînce. Trăia singur şi nu avea venituri. Era dependent de ţigări şi cafea. Criminalul era un om harnic, dar violent la băutură. Îmi făceam unele lucrări cu el. Nu credeam că se va ajunge aici. Şi soţia lui pornea scandalul. Crăciun era gelos, dar nu avea motiv în cazul vecinului Tincu. După ce s-a întîmplat crima, Crăciun s-a dus la magazin, de unde a fost arestat, iar pe soţia lui am văzut-o dîndu-se în leagăn în curte. Crăciun îşi iubea foarte mult copiii. Am văzut că tatăl ei a venit şi i-a luat pe toţi trei şi i-a dus la Bucium” a relatat Ionuţ Stan, un vecin.

Criminalul îşi bătea frecvent mama, nevasta şi copiii
 

     Din curtea casei de la nr. 239 mereu se auzea scandal. Ioan Crăciun era cel care îşi bătea mama, nevasta şi chiar copii atunci cînd consuma băuturi alcoolice. Chiar dacă era violent, nimeni nu se aştepta să comită o crimă. ,,Eram în curte, spălam haine şi am auzit cum criminalul striga la vecinul să-şi facă în curte curăţenie. Îl ameninţa că va face plîngere la poliţie şi la Sanipid că există pericol să se îmbolnăvească toţi, dar mai grav copiii lui din cauza mizeriilor din curtea vecinului. Apoi s-a făcut linişte, nu am mai auzit nimic. După ce am terminat de spălat, am ieşit la poartă să arunc apa din lighean şi atunci agresorul lovea victima cu pumnii şi picioarele. De frică, nu am reacţionat, am intrat în curte şi prin crăpăturile gardului am urmărit ce face. Criminalul şi-a abandonat victima în şanţ şi a intrat în curtea casei. Am prins momentul şi am fugit să anunţ crima. L-am anunţat pe soţ, care a sunat un vecin, iar acesta a anunţat fapta prin apel 112. După ce l-a bătut bine, criminalul l-a tîrît în şanţ, apoi l-a acoperit cu crengi şi i-a dat foc. Cînd am fugit să anunţ fapta, am trecut pe lîngă locul crimei şi am auzit cum gemea, dar de frică nu m-am oprit. Cînd au venit cei de la Ambulanţă, l-am văzut pe vecinul Vasile, era plin de sînge pe faţă şi avea arsuri la picioare. Din păcate vecinul a murit, nu a mai putut fi salvat. Nu pot să cred că la doi paşi de casă s-a întîmplat asemenea crimă. Crăciun Ioan este foarte violent cu familia, îşi bătea mama, soţia şi copiii. Dacă bea alcool devenea violent cu toată lumea. Îmi pare rău de tot ce s-a întîmplat, vecinul Tincu Vasile era bolnav, trăia de pe o zi pe alta, din mila vecinilor şi a sătenilor” a spus Violeta Ciurea de 42 de ani, de la numărul 273.

,,Criminalul trebuie închis pe viaţă”
 

     ,,Am fost şocată cînd am auzit că fratele meu a fost omorît cu atîta cruzime. Nu pot să cred că a murit, de cîte ori vorbeam la telefon îmi spunea că are probleme cu vecinul, dar nu a făcut plîngere la poliţie pentru că îi era frică de el, mereu îl ameninţa cu moartea. Acum l-a lovit cu toporul în cap şi apoi i-a dat foc. Mă doare sufletul de durere cînd mă gîndesc în ce chinuri a murit. Fratele meu era bolnav, muncea cu ziua prin sat şi nu a făcut rău la nimeni, îşi vedea de viaţa lui. Trăia singur şi se descurca cum putea. Nu am posibilitatea să-l înmormîntez şi am apelat la Primăria Mîndra care a promis că se va ocupa de toate cheltuielile necesare. Pentru crima pe care a comis-o, trebuie închis pe viaţă. Un astfel de criminal nu poate fi eliberat pentru că este un pericol public. Corpul neînsufleţit a fost ridicat de criminalişti şi nu ştiu în ce zi va fi înmormîntat” a spus sora victimei, Ileana Lina Tincu de 50 de ani.

,,Din copilărie era violent”
   

 

 

 

 

 

 

     ,,Criminalul este fratele meu, cînd consuma alcool devenea violent. Este un om fără suflet, pe mama o bătea mereu şi pe soţia lui. Căuta motiv de certă şi apoi începea scandalul. Atunci cînd consuma alcool nu mai gîndea. În ziua crimei, a bătut-o pe mama care are 74 de ani şi este foarte bolnavă, abia a fost externată din spital. Nu a ţinut cont că această femeie i-a dat viaţă şi l-a crescut. Din cauza lui toţi am suferit, cred că este bolnav, un om sănătos mintal nu poate comite o astfel de crimă. În urmă cu cîţiva ani, m-am căsătorit şi locuiesc în satul Șinca Veche. Am aflat de crimă de la o nepoată, am fost şocată, nu am crezut că fratele meu este un criminal. Vecinii mi-au povestit cum fratele meu l-a lovit în cap cu toporul pe vecinul şi apoi l-a tîrît în şanţ şi i-a dat foc. Știam că e violent, dar nu credeam că va ajunge şi criminal. Acum va plăti pentru fapta pe care a comis-o. A omorît un om nevinovat, amărît şi bolnav. De cînd m-am căsătorit am rupt orice relaţia cu el, din copilărie era violent şi m-a chinuit mult, comportamentului lui nu s-a schimbat. În ultimii ani, am fost ca doi străini, pentru că şi-a bătut joc de viaţa noastră. Pe mama a chinuit-o cel mai mult, a bătut-o de zeci de ori. Și cumnata a dus o viaţă grea cu acest criminal. Îmi pare rău că din toţi fraţii el a rămas alături de mama, în loc să o ajute la bătîneţe, acesta o bătea cu bestialitate” a spus sora criminalului, Mariana Boeriu, de 36 de ani.

,,A sărit cu toporul la mine”
 

     ,,Imediat după ce ne-am căsătorit ne mai vizitam şi după un pahar de alcool cumnatul devenea violent. Soţia m-a atenţionat de reacţiile lui violente, dar nu am crezut-o. Într-o zi, cumnatul a sărit cu toporul să mă omoare. Din ziua respectivă am rupt orice relaţie, dacă nu eram atent mă omora, a vrut să mă lovească pe la spate cu toporul” a spus cumnatul criminalului, Nicolae Boeriu de 39 de ani.

Izgonit din satul Şona
 

     În urmă cu cîţiva ani, familia Crăciun şi-a cumpărat o casă în satul Toderiţa pentru că a fost dată afară de sătenii din satul Şona. ,,I-am dat afară din sat pentru că Ioan Crăciun era violent şi a înjunghiat un consătean” au spus oamenii din Şona.

Încătuşat de la magazinul din sat
 

     ,,La noi în sat au cumpărat casa acum cîţiva ani. Ei au locuit în Șona, dar sătenii i-au izgonit din sat pentru fapte de violenţă şi adresiune. Ioan Crăciun, este un băiat bun, harnic şi priceput, unde a lucrat în sat oamenii l-au lăudat, dar cînd consuma băuturi alcoolice era violent. După crimă a venit la magazin şi a cumpărat o bere şi o pungă cu seminţe. S-a aşezat pe banca din curtea magazinului şi stătea liniştit. Nu după mult timp, în curtea magazinului au năvălit poliţiştii şi l-au încătuţat. Criminalul a opus rezistenţă, dar poliţiştii l-au trîntit şi apoi l-au încătuşat” a spus Valeria Svîrneciu de 78 de ani.

Criminalul era violent
 

      ,,Nu ştim ce conflicte au avut, dar victima a fost un om bolnav şi cumsecade. Se vorbeşte despre gelozie, dar de fapt este prostie. Criminalul este un om violent la băutură. Îmi pare rău că a recurs la o astfel de faptă de o cruzime greu de imaginat. Nu ştim ce se va întîmpla cu soţia şi cu cei doi copii. Minorii de 1,3 ani şi de cinci luni, vor ajunge la casa de copii, mama băieţilor nu are niciun venit şi nu ştiu cu ce se vor întreţine” a spus Spiridon Cornelia de 66 ani.

,,Toată lumea este şocată”
 

     ,,Eram la muncă atunci cînd am aflat de crima de la noi din sat. Am fost şocată şi îngrozită cînd am auzit. În satul Toderiţa n-a mai fost nicio crimă, dar nici nu cred că va mai fi. Toată lumea este îngrozită. În satul nostru locuiesc oamenii harnici, gospodari şi liniştiţi” a spus Camelia Boier de 57 de ani.

,,L-a omorît ca pe un cîine”
 

     ,,Din grădinuţă am auzit cum se văita o persoană, dar nu am băgat de seamă. După un timp am aflat că Ioan Crăciun l-a omorît pe Vasile Tincu. Pot să spun că l-a omorît ca pe un cîine. După ce l-a lovit în cap, l-a tîrît şi i-a dat foc. Băiatul mi-a povestit că a văzut victima şi l-a un picior se vedea osul, aşa era de ars. Vecinii au sunat la 112 şi la faţa locului au ajuns echipaje de la Ambulanţă şi poliţia. Din păcate pînă au ajuns asistenţii medicali bărbatul a decedat” a spus Cornelia Sbîrciu de 78 de ani. (Carla TATU)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 103 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4537095

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare