Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale O nouă donaţie la Muzeu
O nouă donaţie la Muzeu Email
Luni, 23 Aprilie 2018 18:49

     Muzeul Ţării Făgăraşului va primi anul acesta o nouă donaţie. Este vorba despre 33 de tablouri în acuarelă donate de către arhitectul făgărăşean Gheorghe Leahu. ,,Muzeul va primi în luna mai o donaţie de 33 de acuarele ce reprezintă Cetatea Făgăraşului, oraşul Făgăraş, Sibiul, Sighişoara, Alba-Iulia şi Braşovul. Aceste opere de artă sînt realizate de către arhitectul Gheorghe Leahu, originar din Basarabia şi stabilit la Făgăraş în timpul celui De-al II-lea Război Mondial. Donaţia Gheorghe Leahu va fi expusă în două încăperi ale Muzeului de pe latura de Est, de la etajul I. Vernisajul expoziţiei va avea loc în data de 10 mai. Gheorghe Leahu este un artist consacrat pe plan naţional şi internaţional. El a expus tablouri în S.U.A, Italia, Franţa, Turcia (Ankara), Israel şi Germania. A vrut să doneze aceste opere de artă în amintirea Făgăraşului. Valoarea va fi făcută prin notar şi vom stabili preţul cu el“ a spus Elena Băjenaru, directoarea Muzeului Ţării Făgăraşului ,,Valer Literat“. Gheorghe Leahu s-a născut la Chişinău, pe data de 10 mai 1932. S-a refugiat în România, mai exact la Făgăraş, în perioada stalinistă. (Ş.B. )
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 113 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4537100

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare