Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Festivalul ,,Evadarea în artă“
Festivalul ,,Evadarea în artă“ Email
Luni, 23 Aprilie 2018 19:02

      Deschiderea festivalului ,,Evadarea în Artă”, ajuns la cea de-a IX-a ediţie, a avut loc joi, 19 aprilie a.c. ,,Festivalul Evadarea în Artă, organizat de către Fundaţia Culturală Negru Vodă, în parteneriat cu Casa Municipală de Cultură a ajuns la cea de-a IX-a editie. Evenimentul, devenit emblematic pentru Făgăraş, a înregistrat în anul 2018 mai multe recorduri: numărul de participanti a depăşit 500 de copii şi tineri talentaţi, ceea ce face ca şi numărul de şcoli şi de profesori coordonatori să fie mult mai mare decît la ediţiile precedente. Astfel a crescut şi aria de acoperire a festivalului, care pentru prima dată are participanţi din S.U.A., Italia ş Republica Moldova. Anul acesta au fost organizate ateliere de fotografie şi de teatru în sprijinul copiilor dornici să se înscrie în concurs. Un alt motiv de bucurie este faptul că au fost produse trei spectacole de foarte bună calitate: ,,Haide, ucide-mă, dragoste”, de Aziz Nessin, ,,Gară pentru noi” , de Cornel Udrea şi ,,Locuiesc în sensul giratoriu“ de Codrina Anghel, ultimul fiind pregătit pentru Gala Laureaţilor, care va avea loc sîmbătă, 28 aprilie, orele 18.00, la Casa Municipală de Cultură“ a spus Codrina Anghel, preşedintele Fundaţiei Culturale ,,Negru Vodă“ din Făgăraş şi coordonatoarea evenimentului. 

 

Calendarul evenimentelor
 

- 19 aprilie - Spectacol- concurs Sectiunea Tradiţii ( Casa de Cultură); ora 15 - Parada costumelor; ora 16 – Concurs;
- 20 aprilie, ora 16,00 - Spectacol-lectură şi Expoziţie de Arte vizuale ( Fundatia Culturală ”Negru Vodă”); 

- 21 aprilie , ora 10,00 - Spectacol - concurs Secţiunea Artă muzicală şi coregrafică (Casa de Cultură); ora 18,00 Concert trupa Nuanţe (Casa de Cultură).
- 22 aprilie , ora 18 - Secţiunea 18+ are loc o Expoziţie de fotografie Adrian Murgea.
- 26 aprilie, ora 14,00 - Spectacol -concurs Secţiunea Artele spectacolului; la ora 14 - Spectacol ,,HandMade” - Trupa de teatru ,,Micul prinţ“ din Republica Moldova şi în continuare monolog şi scenete.
- 27 aprilie, ora 16,30 - Trupa ,,Ilustrul Teatru“, Clubul copiilor Făgăraş va pune în scenă ,,Nepotul lui Rameau”. La ora ora 18,00 - Trupa de teatru Protha, Panciu va veni în întîmpinarea publicului cu piesa ,,O intîmplare ciudată cu un cîine la miezul noptii”.
- 28 aprilie, la ora 18,00 va avea loc GALA LAUREAŢILOR. Trupa de teatru Evadart va prezenta piesa ,,Locuiesc în sensul giratoriu”, spectacol de Codrina Anghel.
(Ş.B.)
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 110 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4537097

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare