Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Şomajul este în scădere
Şomajul este în scădere Email
Luni, 23 Aprilie 2018 19:06

     Statisticile întocmite de AJOFM Braşov arată că la nivelul judeţului au existat, la finele lunii martie a.c., un număr de 7.060 şomeri. Mai puţini cu aproape 100 faţă de luna anterioară. Cei mai mulţi şomeri înregistraţi sînt bărbaţi şi doar o treime din numărul total reprezentă femei în căutarea unui loc de muncă. Nu toţi şomerii sînt plătiţi din fondul de şomaj, doar 1164 din numărul total primesc indemnizaţii de şomaj, restul fiind fără venituri lunare. În realitate însă mult mai multe persoane nu ocupă un loc de muncă fără să fie însă înregistrate la AJOFM ca şomeri. La nivelul Făgăraşului sînt înregistraţi 1615 şomeri dintre care 655 sînt femei. În perioada 1.03.2018 - 31.03.2018 au intrat în evidenţa Agenţiei Braşov un număr de 473 persoane (194 femei) şi au ieşit din evidenţa AJOFM Braşov 577 persoane (225 femei). În luna martie 2018 au fost încadrate în muncă 247 persoane dintre care 91 femei. Valoarea ratei şomajului înregistrată la nivelul judeţului Braşov la finele lunii martie 2018, 2,69%, este în uşoară scădere faţă de rata şomajului înregistrată la finele lunii februarie 2018, care a fost de 2,73%. De la o lună la alta fluctuaţiile în cazul numărului de şomeri sînt foarte mici. De exemplu, în luna ianuarie 2018 au fost trecuţi în statistici 1642 şomeri în Făgăraş, iar în ianuarie 2017 numărul lor se situa în jurul aceluiaşi număr. Dacă luăm în calcul populaţia Făgăraşului stabilită la recensămîntul din 2011, rata şomajuliui depăşeşte cu puţin 5%. Luînd însă în calcul că mai bine de jumătate din tineri sînt plecaţi la muncă peste hotare, rata şomajului reală s-ar situa la peste 12%. La Victoria, s-a înregistrat luni la rînd acelaşi număr de şomeri, 175, dintre care femeile numărau 80.

 Rata şomajului conform scriptelor se situează la valoarea de 2,3% dacă luăm în calcul pe cei 7386 locuitori înregistraţi la recensămîntul din anul 2011. Oraşul Rupea duce o lipsă acută de locuri de muncă, iar numărul şomerilor rivalizează cu cel înregistrat la nivelul municipiului Braşov, peste 2000 persoane. Raportat la numărul populaţiei, rata şomajului la Rupea depăşeşte 38%, pe cînd la Braşov este de doar 9%. La nivelul judeţului Braşov şomerii care nu mai primesc indemnizaţii de la AJOFM sînt în număr de 6000, majoritatea afîndu-se în căutarea unui loc de muncă. Cei mai mulţi şomeri sînt cei care nu au nici măcar studii medii şi au vîrstele cuprinse între 40 şi 49 de ani. Le urmează cei cu studii liceale şi care au depăşit vîrsta de 50 de ani. Specialiştii cu studii superioare şi-au găsit mai uşor locuri de muncă indiferent de vîrsta pe care o au. AJOFM Braşov organizează periodic burse ale locurilor de muncă pentru a crea facilităţi şomerilor să se angajeze, iar patronilor să-şi găsească angajaţi. Ultima bursă a locurtilor de muncă a fost organizată în data de 20 aprilie 2018, la Braşov

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 85 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4537081

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare