Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştiri din sport America are grijă de veteranii de război, România, nu
America are grijă de veteranii de război, România, nu Email
Marţi, 08 Mai 2018 07:04

     Noi, românii, nu facem mai nimic pentru cinstirea eroilor, inclusiv a sutelor de mii de persecutaţi ai regimului comunist. România dodoloaţă s-a ridicat pe oasele acestor eroi. Noi, actualii locuitori ai României sîntem nişte ingraţi. Caz concret. Burdăruş Vasile din Crihalma, judeţul Târnava Mare, actualmente judeţul Braşov, s-a dat voluntar în 1917, cînd se afla în America. A făcut instrucţie şi s-a pregătit de război împreună cu alţi 17.000 de români, voluntari, care trebuiau să meargă în Franţa pentru a lupta împotriva nemţilor. Un mare patriot român Vasile Stoica din Avrig, judeţul Sibiu, a contribuit la crearea Legiunii Române. Acest mare patriot cunoscător a 12 limbi străine pe care le vorbea fluent, a adus servicii nepreţuite statului român timp de două decenii. Ca mulţumită, derbedeii comunişti l-au condamnat la închisoare şi a murit încarcerat în jurul vîrstei de 70 de ani. Acestui crihălmean, la întoarcearea acasă, i s-au furat toate bagajele în portul Constanţa. În 1966, bunicul meu Gheorghe Baboia, care a lucrat în perioada interbelică la Legaţia Cehoslovaciei, îi face o scrisoare, după multe insistenţe la Ambasada Americii. În termen de 6 săptămîni, susnumitul este chemat la ambasadă. Acest om era sceptic că ar putea primi ceva, dar bunicul meu a insistat. Bunicul meu, Gheorghe Baboia, a scris acea scrisoare către ambasadă numind localitatea unde s-a dat voluntar Burdăruş Vasile, regimentul din care a făcut parte şi alte detalii. La ambasadă, Burdăruş Vasile primeşte un CEC cu o mare sumă de bani în dolari şi o pensie frumoasă pe care a primit-o prin intermediul băncii, pînă la moarte. Eu, Stoica Gheorghe, copil fiind în clasa a VII-a, îi duceam scrisorile, ziarul şi pensia din România, o pensie de ruşine. Bravo America, asta, da, grijă pentru veterani! (Gheorghe Stoica, un bătrîn dascăl de istorie)
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 113 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4685678

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare