Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştiri din sport Numele şi imaginea Părintelui Arsenie Boca au fost ,,privatizate”
Numele şi imaginea Părintelui Arsenie Boca au fost ,,privatizate” Email
Luni, 14 Mai 2018 17:53

 

Un cetăţean româno-maghiar a protejat la Oficiul European de Proprietate Intelectuală următoarele elemente: ,,Arsenie”, “Pâinea noastră cea de toate zilele Pr. Pâine Arsenie”, iar ca imagine “Pr. Arsenie Boca”  Andor Sandor are domiciliul în Ungaria şi este implicat în tot soiul de afaceri dubioase  În România se urmăreşte confiscarea simbolurilor

     Printele Arsenie Boca este considerat ,,Sfîntul Ardealului” în opinia românilor.

 În fiecare casă din Ardeal, dar nu numai, este aşezată la loc de cinste o icoană cu imaginea lui care a fost cumpărată de la vreo mănăstire sau de la vreun magazin care comercializează obiecte de cult. De săptămîna trecută lucrurile s-au schimbat. Conform datelor oficiale ale Oficiului European de Proprietate Intelectuală (EUIPO), cetăţeanul Andor Sandor, cu domiciliul în strada Belsonyir Tanya 93/d, localitatea Kecskemet din Ungaria, a înregistrat la nivel european mărcile “Arsenie” (număr 015760382), “Pâinea noastră cea de toate zilele Pr. Pâine Arsenie”
(număr 016722712), precum şi imagine “Pr. Arsenie Boca” (număr 003564582-0001).

Cine este Sandor Andor
 

     Deşi la EUIPO Andor Sandor figurează ca deţinător legal al drepturilor de proprietate intelectuală asupra „mărcilor” amintite, totuşi se pare că acesta le-a cesionat către Additional Woldwide Care Service LTD, cu sediul în Marea Britanie, companie pe care o deţine. Jurnaliştii orădeni de la Bihoreanul.ro au descoperit că Alexandru Andor, căuta încă din 2016 specialişti în proprietate intelectuală care să îl ajute la înregistrarea mărcii comerciale Părintele Arsenie Boca, nu la OSIM, ci direct la Oficiul European. Socoteala acestuia era aceea că atîta vreme cît Arsenie Boca nu a avut urmaşi, iar Biserica Ortodoxă Română nu l-a canonizat pentru a-i putea revendica numele, nu va întîmpina nicio piedică. Şi a calculat corect: a înregistrat mărcile amintite mai sus şi imaginea părintelui pe numele său, iar marca “Boca părintele” a înregistrat-o pe numele Dianei Talpoş, cu care s-a însurat în toamna anului 2017. Motivul: profiturile anuale estimate din vînzarea de materiale bisericeşti cu chipul sau numele lui Arsenie Boca sînt estimate la peste 25 de milioane de euro. Ulterior, probabil conştient de scandalul care se va isca, din dorinţa de a şterge urmele, Andor Sandor a cedat licențele mărcilor către SC PULSE ESCAPE SRL din Arad, al cărei proprietar este arădeanul Gheorghe Emanuel Daniel (24 ani), un instructor de Aikido la Arad.

     Arădeanul Gheorghe Emanuel Daniel, patronul Pulse Escape SRL, noul proprietar al mărcilor înregistrate de ungurul Andor Sandor a descins cu Poliţia la mai mulţi comercianţi de suveniruri din tîrgul de lîngă Prislop (Hunedoara), unde se află mormântul părintelui Arsenie Boca, şi a înmînat notificări negustorilor de suveniruri cu chipul lui Arsenie Boca, prin care i-a anunţat că nu mai pot vinde produse imprimate cu numele şi imaginea duhovnicului fără o licenţă din partea firmei sale. Licenţă, care se obţine, bineînţeles, pe bani grei! „Pentru a intra în legalitate, aveţi posibilitatea să luaţi licenţă din partea deţinătorului mărcii înregistrate, prin încheierea unui contract şi achiziţia unor holograme care urmează să fie aplicate pe toate produsele (…) În caz contrar, vom formula în justiţie atît acţiuni civile, cît şi penale, pentru ocrotirea dreptului nostru legitim”, se arată în notificările remise comercianţilor şi semnate de avocatul Lucian Buzlea.
     Practic, de acum încolo, comercianţii de suveniruri care folosesc marca “Arsenie Boca” riscă dosare penale dacă nu obţin licenţă de comercializare a produselor cu numele şi imaginea duhovnicului fără o licenţă emisă de PULSE ESCAPE SRL. Deja, săptămîna trecută, la Arad, ca urmare a sesizării lui Gheorghe Emanuel Daniel (proprietarul PULSE ESCAPE SRL) cu privire la „săvârșirea unei infracțiuni în flagrant delict și încălcarea drepturilor de proprietate comițînd infracțiunea de contrabandă”, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Arad au ridicat de la un magazin zeci de icoane, cărţi şi suveniruri cu imaginea lui Arsenie Boca pe motiv că vînzătorul comercializează “produse care prezentau însemnele unei mărci înregistrate”.

Cine este de fapt proprietarul mărcii şi a imaginii “Arsenie Boca”
   

 

 

 

 

      Conform jurnaliştilor de la Bihoreanul.ro, Andor Sandor ar fi de fapt Alexandru Andor, un personaj inculpat într-un mega-dosar instrumentat de DIICOT Oradea, care vizează 11 persoane fizice şi 12 persoane juridice care ar fi comis o fraudă de 34 de milioane de lei. Din ancheta DIICOT a reieşit că gruparea din care ar fi făcut parte Andor a acţionat prin metoda suveică, realizînd serii de cumpărări şi vînzări între mai multe firme, pentru a se pierde urmele celor care datorau plata TVA către stat. Pentru a încurca şi mai mult eventualele controale, actele societăţilor au fost distruse, iar firmele rebotezate şi cesionate altor persoane. Unele erau trecute pe numele unor străini, cetăţeni sîrbi sau persoane cu handicap din Ungaria. Dosarul penal respectiv a fost trimis în judecată în 2016, dar Curtea de Apel Oradea l-a restituit procurorilor toamna trecută deoarece rechizitoriul întocmit de fostul şef al DIICOT Oradea, Mitică Miu, era neclar, faptele fiind descrise prea alambicat pentru ca judecătorii să înţeleagă încrengătura de combinaţii financiare. În mod surprinzător, pînă acum, procurorii nu au reuşit să identifice pe numele lui Alexandru Andor bunuri mobile sau immobile pe care să le sechestreze pentru a recupera o parte din prejudiciu. Acum, procurorii au prilejul de a-i pune sechestru lui Alexandru Andor chiar pe mărcile cu numele şi imaginea lui Arsenie Boca, pe care cetăţeanul româno-maghiar le deţine în mod indirect, prin interpuşi. (Ovidiu Zară)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 98 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4685669

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare