Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştiri din sport La Şoarş, 20% din săteni sînt asistaţi social
La Şoarş, 20% din săteni sînt asistaţi social Email
Luni, 14 Mai 2018 18:51

     În comuna Şoarş, 20% din populaţie trăieşte din ajutorul social primit de la stat. Sînt peste 350 de persoane din totalul de 1760 cît numără satele comunei care beneficiază de indemnizaţii sociale. Pe ultima lună au fost în plată 190 de dosare de ajutor social la care se adaugă alte indemnizaţii sociale precum indemnizaţia de susţinere a familiei, indemnizaţia de stat, tichete de grădiniţă, ajutorul de încălzire, etc. Împărţite pe satele comunei, aşa cum ne spune asistentul social de la Primăria Şoarş, Renate Timiş, cele mai multe dosare sînt înregistrate la Felmer, 57, la Şoarş 44, la Rodbav 38, la Bărcut 30 şi la Seliştat 21 de dosare. ,,Au fost mult mai multe dosare, dar s-au mai redus din ele. Firma Autolive din Braşov vine zilnic şi i-a muncitori din comună, peste 30 de persoane” a spus primarul comunei Dănuţ Timiş. ,,Avem două categorii de persoane, care sînt harnici, au în gospodărie animale, dar care se încadrează la ajutor social, dar alţii care nu vor să muncească. Firma de la Braşov vine dimineaţa la 4.00 pentru a-i transporta la fabrică, iar unii au refuzat să meargă din cauza programului. Lucrez de 18 ani în asistenţă socială şi am văzut fel şi fel e cazuri. Sînt situaţii pentru care ajutorul social este absolut necesar şi este insuficient, dar sînt cazuri în care ajutorul se foloseşte pentru asigurarea medicală. Facem anchetele sociale, vedem fiecare caz în parte, dar nu trebuie să ne luăm după ceea ce simţim noi ci să respectăm legislaţia” a spus Renate Timiş. Fiecare asistat social trebuie să efectueze ore de muncă în folosul comunităţii. La Şoarş, răspunde de planul stabilit pentru orele de muncă stabilit în CL Şoarş, viceprimarul Ionuţ Bădeanu. ,,O persoană efectuează 13 ore de muncă pe lună. Îi folosim la plantarea de flori, la organizarea lemnelor pentru şcoală (tăiat şi aşezat), la curăţenia de pe străzi. Unii vin la ore, alţii au scutiri” a spus viceprimarul. Asistentul cocial de la primărie spune că acceptă doar scutirile date de un medic specialist şi nu de medicul de familie. (L.B.)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 102 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4685661

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare