Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştiri din sport Înfrîngeri sărbătorite în club
Înfrîngeri sărbătorite în club

 

Echipa de handbal seniori a CSM Făgăraş, pe ultimul loc în Liga naţională, dar prima în play out Bugetul anual al CSM este asigurat de la bugetul local cu 2,4 milioane de lei Unii handbalişti sărbătoresc înfrîngerile în club, unde sînt şi promotorii unor scandaluri Şi-a rupt mîna într-un scandal, dar tratamentul a fost suportat de CSM  Indemnizaţii ,,grase” pentru handbaliştii bătăuşi CSM plăteşte un post de arbitru şi unul de contabil şef, dar în realitate persoanele prestează servicii de secretare, conform REVISAL Servicii contabile plătite scump de CSM 


     De CSM Făgăraş scandalurile se ţin mai abitir decît victoriile de la meciurile din Liga naţională. De la începutul anului trei handbalişti au fost implicaţi în scandaluri petrecute în cluburi, iar dacă am vorbi despre rezultatele la meciurile jucate, acestea sînt înfrîngeri pe linie, caz în care echipa CSM Făgăraş ocupă locul 11 din 14 echipe, numai că ultimele două, HC Odorhei şi CS Politehnica Iaşi, s-au retras, iar echipa de pe locul 12 are acelaşi punctaj cu echipa făgărăşeană. În cazul ultimului scandal, conducerea clubului făgărăşean spunea, într-un comunicat, că a demarat o anchetă internă, iar în funcţie de rezultatul acesteia va lua măsurile ce se impun. În cazul altui scandal însă nici nu s-a făcut vîlvă deşi un alt handbalist s-a ales cu o fractură la mînă, dar tot în club, aşa cum spun martorii. Nu încape îndoială că Făgăraşul merită să fie reprezentat pe plan sportiv la nivel naţional sau chiar internaţional. Şi astfel făgărăşenii să îşi amintească de anii în care petreceau momente plăcute pe terenul de handbal sau pe cel de fotbal susţinîndu-şi sportivii. Ca şi atunci, astăzi sala de sport de la CN ,,Radu Negru” este neîncăpătoare pentru suporterii echipei de handbal care joacă în Liga naţională alături de alte 13 echipe din ţară. Făgărăşenii ştiu să se bucure la victorie, dar pot să-şi îmbărbăteze echipa şi la înfrîngere aducîndu-i mereu circumstanţe în faţa avalanşei de goluri pe care le primeşte. ,,A fost un meci foarte frumos, aproape de infarct, păcat că s-a finalizat cu o înfrîngere” spun mai mereu, la sfîrşit de meci, suporterii echipei de handbal făgărăşene. Finanţatorul echipei locale are la rîndu-i propria explicaţie la fiecare înfrîngere şi care se referă la bugetul CSM Făgăraş foarte redus comparativ cu bugetele echipelor aflate pe primele locuri în clasament. Niciunul nu spune însă că orice meci se joacă pe goluri, iar scorurile de pe tabelele de marcaj impun clasamentul. Aşa se face că în anul competiţional 2017-2018, CSM Făgăraş este codaşa clasamentului.

Comunicatul CSM Făgăraş
 

     ,,Asa cum am promis în precedentul comunicat, vă facem cunoscut rezultatul anchetei interne şi măsurile decise de Consiliul Director al Clubului Sportiv Municipal Făgăraş.

     În data de 13.05.2018, noaptea de sîmbătă spre duminică, doi sportivi: Acatrinei Florin şi Filip Marian, la întoarcerea din deplasarea la Vaslui, în loc să se odihnească şi să se refacă după un meci dificil şi o deplasare grea, au ales să petreacă în Clubul D&C. Aici Acatrinei Florin a avut o atitudine provocatoare faţă de unii clienţi ai clubului, provocînd un conflict minor. Din informaţiile primite, Filip Marian nu a participat la acel mic conflict, el părăsind localul înaintea declanşării evenimentelor. Ulterior, Filip Marian a fost sunat de patronul localului să îl ia pe colegul Acatrinei din mijlocul conflictului. Faptele comise de sportivi au generat şi alimentat o stare de dezamăgire şi neîcredere în rîndul finanţatorilor Clubului şi al suporterilor echipei noastre, care nu vor înţelege niciodată de ce, deşi au pierdut şi ultima şansă de atingere a obiectivului propus, pierzînd şi meciul cu HC Vaslui, sportivii au ales să petreacă în Club, în loc să se odihnească în vederea pregătirii pentru meciurile de baraj care urmează.
     S-a hotărît sancţionarea celor doi sportivi astfel: Acatrinei Florin cu 4000 lei şi Filip Marian cu 2000 lei. Pe această cale, C.S.M Făgăraş ţine să mulţumească tuturor celor care ne informează referitor la abaterile de conduită etică ale sportivilor noştri. Şi, în acelaşi timp, asigurăm pe toată lumea că, cei din Conducerea Clubului Sportiv Făgăraş nu vor ezita să ia măsurile ce se impun ori de cîte ori au loc acţiuni ale membrilor Clubului nostru, care nu sînt compatibile cu calitatea de sportiv. (Preşedinte CSM Făgăraş, Gruia Constantin Marius)

S-a ales cu mîna ruptă

   

 

 

     O altă ispravă se referă la traumatismul suferit de handbalistul Tibi Constantinescu. De bună credinţă, clubul a ales să accepte că accidentul în care Constantinescu s-a ales cu fractură la mînă s-a petrecut la meciul echipei cu Steaua Bucureşti din data de 11 februarie a.c. Drept urmare, costurile tratamentului în valoare de 9.617 lei au fost decontate de club, aşa cum arată execuţia bugetară. Un decont similar a fost realizat şi de firma de asigurări în valoare de 6.000 lei, restul căzînd în sarcina asiguratului, o sumă de 3617 lei. ,,Vom reţine din salariu banii plătiţi, cota parte, ceea ce nu s-a decontat de către firma de asigurări. Pentru indisciplină, sportivul a fost sancţionat” a spus Marius Gruia, preşedintele clubului. În perioada ianuarie, februarie, martie, aprilie, Tibi Constantinescu a fost remunerat cu suma întreagă stipulată în contract, respectiv 9020 lei/lună.

Organizarea CSM Făgăraş
 

     Aşa cum arată documentele prezentate la CL Făgăraş, consiliul director desemnat la 21 iulie 2016 este format din Lucian Fielk, Flavius Fleşariu, Sorin Mateiaş, Lucian Ramba şi Marius Solomon. Conducerea administrativă este formată din preşedite, Marius Constantin Gruia numit la data de 21 iulie 2016 şi vicepreşedinte Marius Costea numit la data de 2 noiembrie 2016. Marius Gruia conduce clubul de la Bucureşti. Tot la compartimentul administrativ mai sînt angajaţi: Adriana Trîmbiţaş ( de la data de 1 august 2017) ca referent de specialitate-personal, post transformat de la aceeaşi dată în organizator de competiţii; Emil Marocico- referent-organizator de competiţii (1 ianuarie 2016); Cristian Ramba- relaţii publice angajat cu contract de prestări servicii; Andreea Comaromi- expert contabil angajat cu contract de prestări servicii. Sînt vacante două posturi, referent- contabilitate primară şi referent de specialitate-achiziţii, post înfiinţat la 1 august 2017. La sfîrşitul lunii martie 2018 (trimestrul I) clubul avea 8 angajaţi cu normă întreagă şi un salariat cu jumătate de normă. Numai că documentele contabile ale CSM nu coincid întru-totul cu informaţiile prezentate în raportul primit de aleşii locali.
 

Secţiile Clubului
 

- Atletism- antrenor Vlad Calfa (angajat la 12 decembrie 2017)
- Handbal: seniori masculin: Liviu Andrieş, antrenor principal cu contract valabil în perioada 1 iulie 2017-30 iunie 2018; maseur- Cătălin Ivan angajat cu contract de prestări servicii: 1 iulie 2017-30 iunie 2018; un lot de 19 sportivi, conform raportului semnat de preşedinte
- juniori: antrenor Marius Marocico, (contract de la 1 ianuarie 2016), un post vacant de antrenor de la 1 august 2017.
- Judo: antrenor Vichente Dragoş, contract de la 1 octombrie 2016:
- Fotbal: antrenor Marin Tudor, contract de la 1 septembrie 2017- 31 august 2018
- Karate: antrenor Ioan Rîmbeţ (contract de la 1 ianuarie 2016), antrenor Ionel Novac (contract începînd cu 1 ianuarie 2016), antrenor Gheorghe Ţeţu, neremunerat.

Obiectivele declarate de CSM pentru anul 2018
 

     Pentru echipa de handbal masculin seniori, CSM Făgăraş nu şi-a propus obiective prea măreţe în acest an. ,,Rămînerea în Liga naţională la sfîrşitul sezonului 2017-2018 prin ocuparea unui loc în primele zece, iar la sfîrşitul turului sezonului 2018-2019 clasarea în primele 10 locuri. Participarea în sferturile Cupei României, sezonul 2018-2019”. La sfîrşitul lunii martie, echipa de handbal seniori masculin se afla pe locul 14 din 15 şi pe primul loc în play out (CSM Făgăraş, CSU Vaslui, CSM Focşani 2007, HC Suceava). Singura secţie a clubului care a obţinut rezultate foarte bune la competiţii internaţionale este karate (Cupa internaţională SKI Slovenia, Campionatul balcanic de karate din Turcia).

Cheltuielile CSM
 

     Conform bugetului local stabilit de Municipalitate în ianuarie 2018, CSM Făgăraş avea alocată suma anuală de 1.590.000 lei din care subvenţia de la bugetul local de 1.500.000 de lei, dar bugetul total pe acest an este de 2,4 milioane de lei. Repartizată pe trimestre această sumă, conform aceluiaşi document, era:
 

- trimestrul I (ianuarie –martie) 788.520 lei,
- trimestrul II 679.810 lei,
- trimestrul III suma de 60.390 lei,
- trimestrul IV suma de 61.390 lei.
 

      Analizînd aceste alocaţii bugetare se poate intui că sumele aferente ultimelor două trimestre nu acoperă cheltuielile, ceea ce înseamnă că va urma o rectificare bugetară care va completa bugetul secţiunii de funcţionare a clubului. Reamintim că în 2017, bugetul CSM s-a ridicat la 2,4 milioane de lei. În acest an, clubul a primit sponsorizări în valoare de doar 35.900 lei.

Indemnizaţiile jucătorilor şi angajaţii CSM
 

      Conform documentelor prezentate de Club în faţa CL Făgăraş, indemnizaţiile lunare ale handbaliştilor totalizează 171.780 lei. Este vorba despre 26 de persoane, două dintre ele fiind achiziţii mai recente, Huţă din luna martie, iar Vancea din luna aprilie. Cea mai mare indemnizaţie plătită este de 13.500 lei/lună, iar cea mai mică este de 780 lei/lună. Aşa cum arată documentele financiare, doar un singur sportiv nu a încasat valoarea integrală a constractului, Capotă, în luna ianuarie, în rest toţi sportivii au încasat indemnizaţiile întregi. Preşedintele CSM, Marius Gruia, are lunar un salariu brut de 3.806 lei (2.226 lei/ lună, net). Vicepreşedintele Ioan Costea are un salariu lunar brut de 3.750 lei, iar net de 2193 lei. În lunile ianuarie şi februarie 2018, vicepreşedintele a încasat salariul întreg (20 ore/lună) deşi avea program şi la Centrul militar de la Cincu. Din luna martie, Costea a intrat în concediu fără plată pînă la sfîrşitul anului, fiind plecat în misiune în Afganistan. Aşa cum stipulează statul de plată al CSM semnat de contabilul Andreea Comaromi sînt plătiţi 9 angajaţi. În luna ianuarie 2018, bugetul salariilor acestora a totalizat 22.873 lei. Este vorba despre 6 antrenori, preşedinte şi vicepreşedinte, arbitru (Sic!) (Adriana Trâmbiţaş). În luna februarie 2018, pentru cei 9 angajaţi, bugetul salariilor a fost de 19.443 lei, însemnînd cei 6 antrenori, preşedinte, vicepreşedinte şi contabilul şef (Sic!) (Cristina Ivaşcu). În luna martie 2018, bugetul salariilor celor 9 angajaţi a fost în valoare de 19.328 lei, 9 antrenori, preşedinte, contabil şef (Cristina Ivaşcu). Antrenorii au salariile nete cuprinse între 700 lei şi 1293 lei. Dacă analizăm însă Registrul salariaţilor (REVISAL) (extras la 13 aprilie 2018), se observă că la CSM figurează 3 antrenori activi (Marocico Marius, Dragoş Vichente, Calfa Vlad), un organizator evenimente (Emil Marocico), 2 instructori sportivi (Ioan Rambeţ, Ionel Novac), 2 secretare (Cristina Ivaşcu, Adriana Trîmbiţaş), alte 4 persoane figurînd cu activitatea suspendată/încetat. În plus, la plăţile efectuate lunar de CSM, serviciile contabile sînt în valoare de 2.600 lei, reprezentînd serviciile prestate de firma persoanei ce semnează documentele financiare ale clubului, Andreea Comaromi.

Pe ce se duc banii CSM
 

     În primul trimestru al acestui an, cheltuielile CSM s-au ridicat, conform execuţiei bugetare, la valoarea de 788.520 lei. Pentru secţia handbal seniori au fost efectuate plăţi, în luna martie de 284.388,68 lei, în luna februarie de 146.633 lei, iar în ianuarie 2018 de 182.841 lei.
 

Luna ianuarie 2018
 

- cazare si transport la Constanţa: 1672 lei
- masa servită la Fifth - 4.339 lei
- indemnizaţii sportivi (PFA)- 154.799 lei
- taxa sport- 3000 lei
- cantonament Sambăta de Sus (Andra): 10.000 lei
- transfer Huţă- 2000 lei
- închiriere sală de sport Petrescu II (Sic!)- 6000 lei

Luna februarie
 

- deplasare şi cazare Bucureşti- 3571 lei
- deplasare, cazare Baia Mare- 3865 lei
- Deplasare şi cazare Vaslui- 4350 lei
- deplasare – 5300 lei
- indemnizaţii sportivi (PFA)- 118.750 lei
- masa sportivi Consiz 2002- 6765 lei
- asistenţă software (Adi Com Soft)- 952 lei
- servicii contabilitate (AMA Fincont)- 5200 lei (ian-februarie)

Luna martie 2018
 

- deplasare Suceava- 4440 lei
- deplasare Timişoara- 3360 lei
- organizare meci (cu AHC Dobrogea) 3849 lei
- organizare meci (cu CSM Bucureşti) – 4064 lei
- indemnizaţii sportivi – 201.510 lei
- sală forţă- 4030 lei
- cantonament- 4700 lei
- taxa transfer Vancea- 2000 lei
- masa sportivi la Călăraşi- 3692 lei
- deplasare meciuri- 12.200 lei
- achiziţie mingi (Sic!)- 2450,9 lei
- achiziţie cliser, spray gheaţă- 1216,44 lei
- apă minerală- 1897 lei
- operaţie pentru Turcu Emilian- 5426 lei
- operaţie pentru Tibi Constantinescu- 9617 lei
- masă sportivi- 15.528 lei
- investigaţii medicale- 3998 lei
- soft contabilitate- 476 lei
- ladă frigorifică- 187 lei
- servicii contabile- 2600 lei
- inscripţionare echipamente- 2707,25 lei
(Lucia BAKI)
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Adrian  - Pestele de la cap...   |22-05-2018 17:16:59
Pestele de la cap se împute. Cine a pus în funcție asemenea oameni? Nu domnul
primar cu adunăturile lui? Tătaru, Fielk...etc. Numai hoții la clubul de
handbal. Care e sala Petrescu? Cât e meniul la Fifth?
Să răspundă cei care
au dezonorat orașul acesta.
Andrei Iovu   |23-05-2018 01:30:17
Auzi ma Adrian, meniul la 5th Avenue este 19 lei si include felul 1 si felul 2 ,
seara costa 15 lei un fel de mancare. Daca ti se pare mult inseamna ca esti rupt
de realitate.... Deci nu improsca cu noroi in 5th Avenue, noi suntem si
sponsori, deci o parte din profitul nostru se intoarce inapoi la Club. Se pare
ca s-a omis in mod intentionat in articol faptul ca echipa a mancat si la Derby
si ocazional la Bulevard.
Noi nu avem nici o manarie cu nimeni. Noi facem de
mancare si suntem platiti pentru asta. Nu ne imbagatim din mesele
handbalistilor!
Adrian  - Hmm   |23-05-2018 15:58:38
Domnule Adi Iovu, foarte frumoasa exprimarea dvs. Vă mulțumesc pentru
promptitudinea de care dați dovadă. Daca tot sunteți sponsor al echipei,
logic, de bun-simț, ar fi sa fie un preț sub cel pe care îl practicați
pentru clienții normali. Nu o mai ardeți aiurea, că va discreditați localul.
Adică e mai scump că să întoarceți sponsorizarea? Ia mai lasati-ne cu
abureală asta de doi lei. Cât despre alte localuri unde mănâncă jucătorii,
habar nu am. M-am referit strict la conținutul articolului. Apropos, la
Bulevard sigur se mănâncă mai bine și mai consistent decât la dvs. unde
bucătăria pe care o practicați e "more street"!
Nu e nevoie sa mai
răspundeți. M-ați convins!
Iovu Andrei   |24-05-2018 14:18:33
Doar nu ai vrea sa vindem pranzul la pretul unei Shaorma!!! domnule ADRIAN . Mie
mi se pare un pret corect avand in vedere costurile noastre cu logistica.... o
zi buna !
Andreea   |24-05-2018 15:17:17
Dacă nu ar fi sportivi , ați vinde voi atâtea meniuri? Hai sa fim serioși.
Doar nu ați face asta, dacă nu V-ar iesi ceva.
Eduard Badiu  - Făgărășean   |26-05-2018 23:54:26
Domnule Adrian (sau Domnule Hmm),
Răspuns valabil și pentru Domnul Mihai (sau
Învârteli)

Nu stiu ce vârstă aveți și/sau dacă sunteti din Făgăraș
sau nu, înclin să cred că nu, căci altfel nu ati face anumite afirmații în
afara de orice bun simț la adresa D-lui Lucian Fielk. L. Fielk nu numai că
fost un handbalist deosebit, a fost, este si va ramane un individual deosebit
din foarte multe motive, si am sa va spun cateva dintre ele. Domnul Fielk este
cetățean german, care a ales să se întoarcă acasă la Făgăraș după
mulți ani, când ce simplu era să-și vadă de viață de "afară". A
investit ani in șir in Fagaras, a adus locuri de muncă in Făgăraș si a
rămas in Făgăraș.

Deci comentariul legat de vreo apartenență politică
este lipsit de fundament, dacă Domnul Primar l-a rugat datorită
performanțelor și nu numai, să se implice mai activ decât o făcuse in anii
precedenți (chiar și când Domnul Gicu Puiuleț era implicat) nu are nici o
legatura cu asa zisul Politic.

În altă ordine de idei L. Fielk, precum
dealtfel și alți foști sportivi/handbaliști că și Sorin Mateias, au
contribuit chiar financiar către bunul mers al echipei iar alții din
"afară" precum Nikolaus Greavu au contribuit ani în șir fără vreun
interes doar de dragul handbalului Făgărășean sau datorită Conducerii din
care au făcut sau mai fac parte si cei trei enumerați mai sus.

Sunt de acord
că sunt multe lucruri care se pot îmbunătăți și probabil se vor realiza,
dar Dumneavoastră, doi anonimi care probabil neavând "sănge in
instalație" cum spunea Mitică Dragomir, si neavând curajul în ă va
spune numele din motive bine întemeiate si legale (căci a calomnia fără baze
legale este chiar pedepsibil prin lege), NU aveți voie/dreptul să faceti
astfel de acuzații și să "împușcați" legende ca Fielk, Mateias si
alții care au dus destul de sus steagul handbalului ba chiar al sportului
local.

Liftul cu care încercați Domniile voastre să urcați la etajele unde
sunt acesti Oameni nu urcă până acolo (că să îl parafrazăm pe un un alt
Făgărășean, Doctorul Moise Micu).

Dacă nu credeți sau mai degrabă nu
știți cine sunt cei de mai sus, întrebați un alt fost mare handbalist,
Mitică Opriș.

Toate cele bune.
Anca   |22-05-2018 21:50:56
In luna Martie indemnzatiile sportivilor s-a ridicat la suma de 201.501lei, mai
mult cu 80.000lei?
Cum este posibil? Când salariile sunt fixe, in fiecare luna
sa încasează același salariu.
Anca   |22-05-2018 21:54:51
Luna Martie operație tibi constantinescu? In luna Martie tibi Constantinescu a
jucat. Cred ca operația a fost anul trecut.
Masa sportivi la calarasi? Este
vorba de handbaliști?
Ce căutau ei in luna Martie la calarasi? Când meciul
la calarasi a fost in Octombrie?
XYZ  - No comment   |23-05-2018 02:26:56
Pai cu asemenea oameni la.conducerea clubului nu ai cum sa dai inainte. Este
foarte urat ce se intampla. Stiu eu sigur ca jucatorul Tiberiu Constantinescu nu
sa operat in luna martie, cititi pe site urile de handbal si o sa il vedeti la
marcatori ...nu va suparati cand la conducerea clubului era Domnul Puiulet nu
exista ce se intampla acum. Știu ca acel om mergea in deplsare cu echipa
indiferent unde mergeau, statea si manca cu ei in aceleasi conditii. As vrea sa
il intreb pe domnul Gruia de cate ori a fost cu baietii in deplasere urcandu se
cu ei in autocar????Cat despre partea sportiva domnul Andries este depasit rau
de situatie si si-a batut joc de multi jucatori, unii chiar emblematici ai
aceste echipe. Ce rezultate a avut???Cat despre club va rog sa il intrebati tot
pe domnul Andries ce cauta sambata noapte in.club alaturi de cativa jucatori ai
echipei? Aveam ceva de sarbatorit? Pecei 2 care au gresit saptama trecuta i ati
amendat ca nu erau la odihna ptr barajul de promavareretrogradare,la dansul ceva
măsuri in acesta privinta??? Ca sa nu mai vorbim de inscripționarea
tricourilor in Martie?! Și deplasarea la Călărași care a fost in Octombrie!
UNU   |23-05-2018 14:03:44
Poate echipa se numeste "CSM Gruia Fagaras" si noi nu stim.....
Am auzit
ca nu a mai venit de o luna pe la echipa.
Mihai  - Învârteli   |23-05-2018 16:12:42
Este evident că se fac învârteli. 2600 un contabil mi se pare enorm. O
deplasare la Vaslui mai scumpă decât una la Constanța, este strigător la
cer. Un cantonament în luna martie, pune semne de întrebare. Poate chiar
președintele este străin de unele lucruri sau...? Consiliul director este
degeaba. Cine sunt membri? Flesariu, din partea PSD, L.Fielk și restul din
partea primarului. Așadar, să răspundă domnii care au dus clubul unde este,
pe banii noștri!!! Ar trebui să înceapă un control, dar nu CdC, ci DNA.
Tiz  - Doi   |24-05-2018 16:54:32
De ce nu il trageti la raspundere si pe d-nul presedinte Gruia? De cate ori a
fost in deplasare cu jucatorii,sau sa fie aproape de echipa...niciodata.
In
data de 17.05.2018 a fost intrunit Consiliul director de catre Presedintele
navetist.
Vi se pare corect sa intrunesti Consiliul Director si tu sa nu fi
prezent la sedinta????.Unde sunt sponsorii de care ati amintit si nu au mai
aparut..
Costi   |24-05-2018 16:55:32
La 5th avenuea e 16 lei un meniu. Pentru handbaliști 19. Jenant. Mâncare
putina pentru un ditamai handbalistul, dar asta e altă treabă.
Întrebare
pentru primar și cei care conduc orașul: când construiți echipa de fotbal pe
ruinele handbalului? Mai dureaza? Și dacă tot vreți să îi dați afară pe
cei doi, că de umbla prin cluburi, când îl executați pe antrenor?! Sau pe
angajații primăriei care sunt praf prin cluburi weekend de weekend?
S-a ales
praful de orașul ăsta, ați distrus tot ce a mai fost bun după cârje și
manduc. Nu ați fost în stare de nici un proiect nou. Praf, jalnic, penibil,
urat. Prea ca la țară!!!
Iovu Andrei   |25-05-2018 01:40:08
Buna seara, domnule Costi, Meniul zilei nu mai este de mult 16 lei la 5thAvenue,
Meniul zilei costa 18 lei pentru servirea pe sala, la livrare 20 de lei. Meniul
pentru echipa de handbal este un pic diferit si portiile sunt mai mari, din
acest motiv costa 19 lei pentru handbalisti, un tarif realist si corect.
Andreea   |25-05-2018 13:46:47
Și de asta unii sportivi fac scandal ca mâncarea nu este buna?
Oana  - Respect   |24-05-2018 17:19:05
Doamna Bani, vă felicit. Respect pentru informațiile clare și anchetele care
le faceți. Ceea ce se întâmplă la CSM Făgăraș este penibil și jenant
pentru un municipiu. Felul în care a fost destituită o conducere și un
managerul care au dus clubul in prima liga, performanta istorică este demn de
gândirea de tip "fanar". Rușine!
Poate ar trebui să faceți o
anchetă jurnalistică și la primărie, sa vedem cum au ajuns unii acolo,
concursuri, etc. Una chiar la ADPP este imperios necesară.
Ultima
întrebare/rugăminte: pentru ce ne trebuia un managerul la orașului???

mulțumesc! Succes in ceea ce întreprindeți!
David  - Infrangeri de la bun inceput...   |24-05-2018 17:29:19
Sunt de acord ca bugetul si indemnizatiile unora sunt exagerate,insa nu este
nimic rau daca cineva sponsorizeaza echipa(mesele sportivilor).Da Tataru este
mai mult decat paralel cu toate,dar ceilalti mai sus mentionati au jucat
handbal,si Flesariu dar mai ales Fielk ,un super jucator de handbal,care fie
vorba, merita sa fie chiar presedinte,in locul navetistului de Gruia(de el nu
ziceti nimic,platit aiurea de fagaraseni).Primarelul acesta este dus de nas de
catre altii,il periaza toti,orasul este doar petice,iar
sportul(stadion,strand,echipe...)lasa mult de dorit...
Oana   |25-05-2018 10:35:48
Perfect de acord cu spusele lui David.
Fielk un jucator cu ani grei in spate de
handbal..Care a vrut să facă ceva la echipa dar cand isi baga alții
"coada" asa se intampla.
Cat despre președintele navetist plătit
aiurea care nu este niciodata cu echipa de ce nu ziceți nimic.?mai bine si-ar
da demisia dacă ar avea coloana vertebrală.
Cât despre Tătaru paralel cu
acest sport....
Rusine,Rusine,d-nule președinte navetist.
Viorel   |25-05-2018 15:59:24
Nu înteleg ce are rol are Tataru asta sau cum il cheama,nu l-am vazut pe
listele de plata.
Adrian  - Zero barat   |25-05-2018 17:37:10
Scriu de azi, 25.05, probabil comentariul va apărea mâine. Astăzi, la ordinul
primarului, evident cu largul concurs al d-lui. Tatar, se va întruni consiliul
director cu tema clara: vor fi dați afară M.Filip și Acatrinei. Deci e clar,
acest consiliu director este degeaba, tot ce se întâmplă la echipa este
controlat din spate de Primar și Tătaru. Așadar, cei din consiliu sunt niște
păpuși, oameni fără tupeu, respect...niste unelte de doi bani.
Prin urmare,
sa răspundă pt situația actuală, primarul și Tatar Daniel, pentru că au
distrus handbalul din Făgăraș. Nu Gruia, că și el face parte tot din
uneltele primarului.
Hoție până la capăt!
Rușine!
Radu  - Handbal   |26-05-2018 00:47:14
Suntem dezamăgiți de aceste metode la care d-nul Primar a recurs la adresa
celor doi jucători Filip si Acatrinei de a fi dati afara de la echipa.
Am uitat
ca unul dintre ei a fost cel mai bun jucător,iar celălalt golgheterul
echipei.Ne -a placut sa ne mândrim ca si echipa CSM Făgăraș are un golghetar
si acum ce facem dăm afara?.Lasati-i pe cei care într-adevăr doresc si vor sa
faca ceva la echipa...numai permiți sa-si bage alții coada si sa dea sfaturi
dacă nu cunosc fenomenul handbal.
Pentru ce este Consiliul director pus?nu sa
rezolve problemele administrative ale echipei?..dar se pare ca nu este lăsat ba
mai mult dat la o parte..ca sunt "altii"care stiu...si va informează ca
totul este lapte si miere dar realitatea este alta.
Rușinos si chiar urat.
Primarul   |26-05-2018 01:30:50
Domnul primar sa nu uite ca a fost ales de făgărășeni nu este stăpânul
orașului, de ce nu ne spune cum cheltuie banii pe exproprieri si cum plătește
firma lui Alex Tronciu sa păzească groapa de gunoi sa nu o fure si cetatea sa
nu îi dispară zidurile peste noapte!!!
Camelia suporter CSM Fagaras   |28-05-2018 00:46:53
De cateva zile s-a scris in presa de cei 2 jucatori Marian Filip si Florin
Acatrinei de a fi dati afara de la echipa.Urat urat...dacă si aici a ajuns să
se bage d-nul Primar.Consider că sunt alte lucruri mai importante....Orașul
arata jalnic,străzile la fel.
D-nul Primar unde sunt tribunele pe care ati
promis ca vor fi ridicate în sala de sport a Colegiului Național.Radu
Negru???sau banii sau dus spre firma Royall-security??Dvs ati fost vreodată
să vorbiți cu jucătorii sa vedeti care le sunt nemulțumirile??
De ce nu-i
chemați si pe cei din Consiliul Director Fielk ,Flesariu ,Mateias si restul sa
va spuna dânșii cum stau lucrurile.
Lumea este nemulțumită si
vorbeste...cine are urechi sa audă și gura sa vorbeasca....nu mai plecati
urechea la ceea ce d-nul Tatar paralel cu acest sport va povestește.
În al 12
lea ceas lasati-i pe cei competenti si care stiu handbal sa se ocupe...Ne-a
placut sa vedem echipa la televizor jucând cu alte echipe cu nume mari...si
acum...???.
împușcați cu noroi in cei doi jucători.Fiecare greșește...,Dar
pentru asta nu trebuie să-i tratati
asa.
Fagaraseni iubitori ai handbalului
haideti sa fim alaturi de cei 2 jucatori si de echipa la barajul de
promovare/retrogradare de la Călărași.Impreuna suntem mai puternici.
Mircea  - Primar   |28-05-2018 23:58:07
Fagarasule nu este condus de Primar,de aici toate problemele....este condus de o
ceata de moldoveni cu radacini aici in oras din anii 70.

Asa a ajuns
Fagarasul...
Adi Iovu,  - Adi Iovu   |29-05-2018 00:27:19
Mai Aditza,

Ia uite ce gura marea ai...si te impui imediat in discutie....acum
6 ani cand interlopii iti puneau taxa de protectie...nu ai iesit la interval sa
te miorlai?Atunci...mucles??Cum asa dintr o data?Ti-a revenit glasul?
ionel  - SUPORTER   |29-05-2018 03:21:42
bai !!!!!!!!!voi ati citit ca scrie plati efectuate? asta inseamna ca e luna
cand s-a decontat factura integral sau partial!!!! oameni buni treziti-va si nu
va lasati dusi de nas. Acest articol a fost scos intentionat pentru a provoca
intrigi inainte de baraj! Haideti sa nu i certam asa aspru, au gresit si
jucatorii, dar au nevoie de noi suporterii ! Oare voi care criticati nu gresiti
? Nu faceti alegeri proaste? POATE AU BAUT DE SUPARARE BAIETII ASTIA!
Cornel  - Ambitii   |29-05-2018 18:22:21
Poate ar trebui ca presedintele navetist d-nul Gruia sa-si dea demisia de la
clubul CSM Făgăraș-Handbal ca si asa nu a facut nimic pentru aceasta echipa
ba mai mult a dezbinat-o.Se pare ca scopul unora este de ai da afara pe cei 2
jucatori de la echipa.
Foarte rușinos din partea dvs.???Oare citiți mesajele
oamenilor???
Mai bine plecati la București si va vedeti acolo de afaceri"
ca oricum nu faceți nimic....plătit aiurea din "banii fagarasenilor....Si
lăsați pe altcineva care într-adevar doreste sa faca ceva.

Fagaraseni dacă
va pasa de soarta handbalului fagarasean haideti sa facem ceva....o schimbare.
Anonim   |31-05-2018 10:32:48
Primul care trebuie sa.si dea demisia este PRIMARUL SUCACIU. El i.a adus pe toti
in functii la Fagaras, pe toti directorii si sefii de institutii si
departamente. Asta se crede pe tarlaua lui tac-su in Dragus. Ne-a adus toti
brasovenii in functii de director si un elefant pe post de administrator.
Marcu  - Dezbinare   |31-05-2018 12:08:50
Echipa a fost distrusa de primar și acoliții dansului. Nu vedeți că domn'
primar își bagă nasul peste tot. Direct chiar sau prin slugile sale, gen
Tatar. Ei știu tot...Gruia și Consiliul director sunt doar unelte. Nu Gruia
conduce. Își iau banii doar. Banii noștri. Rușine lor. Avem ce am votat, din
păcate.
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 354 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4673363

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare