Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştiri din sport Praful galben care a acoperit oraşul
Praful galben care a acoperit oraşul Email
Luni, 21 Mai 2018 19:06

     Locuitorii din Victoria s-au alertat cînd au văzut în atmosferă un praf galben care acoperea oraşul şi în special zona din apropierea fabricii Purolite. Unul dintre ei a sunat la 112 şi a relatat starea de fapt. Se întîmpla miercuri 9 mai a.c. ,,În data de 9 mai a.c., am fost contactaţi de către reprezentaniţi de la ISU Braşov care ne-au comunicat că au primit o sesizare cu privire la faptul că SC Purolite SA emit un praf galben în atmosferă. Am format o echipă mobilă, cu reprezentanţi de la ISU Braşov, reprezentanţi de la Mediu Braşov şi din cadrul Primăriei Victoria şi ne-am deplasat la SC Purolite SA cu aparate mobile pentru detectarea noxelor. La momentul respectiv, aparatele indicau valori normale, însă reprezentanţii SC Purolite SA ne-au explicat că au avut o problemă tehnică, unul din filtre s-a spart, iar praful a ajuns în atmosferă” a spus viceprimarul Cristina Bratu. Primăria Victoria a înregistrat, de la începutul acestui an, mai multe sesizări cu referire la disconfortul creat de SC Purolite SA. Localnicii reclamă praful galben emis de societatea americană care le creează un disconfort continuu.
- ,,În urmă cu două săptămîni, într-o dimineaţă m-am trezit într-un miros care a invadat apartamentul. Geamurile locuinţei erau rabatate, iar mirosul venea de afară. Am ieşit pe balcon şi m-am şocat cînd am văzut un praf dens de nu se vedea la 20 de metri şi un miros puternic de arsură. Am luat aparatul de fotografiat şi am pozat ceaţa. La noi în cartier, zona Pieţii, mirosul respectiv persistă din cînd în cînd” a spus Dorel Demetrescu.
- ,,În parcări maşinile erau acoperite de un praf galben, am crezut că este polen, însă acum am aflat că Purolite emană acest praf pentru a grăbi procesul de fabricare pe linia farmaceutică. Nimeni nu ia măsuri, din nou îşi bat joc de populaţia din Victoria cu acest disconfort. Angajaţii societăţii spun că praful respectiv nu ar fi periculos şi dau asigurări că este sănătos. Ei spun că acest praf conţine nu ştiu ce substanţe” au spus mai mulţi localnici. (C.T.)
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 355 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4673363

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare