Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Șoseaua morţii
Șoseaua morţii

 

Una dintre cele mai periculoase şosele din România este DN1 Pe DN1, între Vlădeni şi Ucea, într-o săptămînă, au decedat 4 persoane în accidente rutiere Podul de pe DN1, între Dridif şi Beclean, a mai luat o viaţă săptămîna trecută Lipsa autostrăzilor şi drumurile pline de gropi duc la accidente rutiere grave în care mor foarte mulţi români


     DN1 este o şosea a morţii. Pe tronsonul Vlădeni- Ucea şi-au pierdut viaţa multe persoane în accidente rutiere grave, multe familii rămînănd îndoliate pentru că persoanele dragi lor n-au mai avut nicio şansă să scape cu viaţă. Cele mai multe accidente s-au datorat unui trafic foarte aglomerat şi a şoselei numai cu două benzi, îngustată pe alocuri cu insule de ciment, dar au fost şi accidente în care conducătorii auto au fost imprudenţi la volan. Un bilanţ al ultimilor doi ani ne dezvăluie cifre înspăimîntătoare, 15 morţi şi zeci de persoane rănite grav. Tot în ultimii doi ani s-a dovedit a fi cuiul şoferilor tronsonul de pe DN1, dintre Dridif şi Beclean, la km 241, unde este un pod. Aici s-au produs cele mai grave accidente rutiere, şoseaua fiind transformată într-un sicriu. Îi urmează tronsonul de la Perşani unde bilanţul morţilor este cutremurător. Deseori s-a instituit ,,codul roşu” pentru echipele de salvare, dar prea puţini pasageri ai autovehiculelor intrate în coliziune au putut fi salvaţi. Singura măsură ce trebuie luată şi care ar putea salva vieţi este construcţia unei şosele cu mai multe benzi. De 30 de ani se vorbeşte însă de proiecte şi studii în cazul DN1, dar niciodată nu s-a ajuns la deschiderea vreunui şantier de construcţii. Deocamdată rămîne întrebarea ,,Cîţi trebuie să mai moară?”pentru a determina guvernanţii să-şi îndrepte atenţia spre DN1 şi să aloce bani de la buget pentru construcţia unei autostrăzi sau măcar a unei şosele rapide pe 4 benzi. Pe plan local totul se rezumă doar la organizarea de acţiuni ale poliţiştilor de la Rutieră care să tempereze viteza în trafic.

A murit pe pod
 

     Familia lui Octavian Bărbătei din Dacia va purta multă vreme doliu după ce bărbatul a decedat într-un grav accident rutier. În dimineaţa de joi, 31 mai 2018, Octavian Bărbătei de 70 de ani pleca spre Sibiu pentru pregătirile de botez, aşa cum au spus rudele apropiate. În jurul orei 7.00 era în trafic, trecut de Beclean. A riscat o depăşire în zona podului (km 241), dar n-a mai reuşit să revină pe banda sa de mers întrucît o altă maşină care circula din sens invers abia revenise din depăşire. Impactul a fost foarte dur, autovehiculul înmatriculat în Sibiu, un ML, cu doi pasageri a sărit de pe pod, iar cel al localnicului din Dacia s-a răsturnat. Octavian Bărbătei a rămas încarcerat şi a decedat pe loc, iar ceilalţi doi au suferit traumatisme şi au ajuns la spitalul din Făgăraş. Ocupanţii ML-ului (Nicolae Broscăţean de 58 ani şi Nicolae Ucă de 71 ani) s-au ales cu fractură de stern (şoferul de 58 ani) şi cu fractura la calcaneu stang celălalt pasager. Preţ de căteva ore circulaţia a fost restricţionată în zonă. La ora 11.30 victimele din Sibiu au fost transferate cu două ambulanţe la Spitalul Judeţean Sibiu. Purtătorul de cuvînt al IJP Braşov a emis un comunicat în acea zi relatînd modul în care s-a produs accidental. „Un bărbat care a condus un autoturism înmatriculat în judeţul Sibiu, pe DN 1, dinspre Sibiu spre Braşov, la km 240, intre localităţile Beclean si Dridif, s-a angajat într-o depăşire, în zona de acţiune a indicatorului depăşirea interzisă şi a intrat în coliziune cu un autoturism, înmatriculat în Braşov, care circula din sens invers. În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto din vehiculul înmatriculat în Braşov, un bărbat de aproximativ 60 ani şi rănirea celor doi ocupanţi din celălalt vehicul, ambii bărbaţi. Aceştia au fost transportaţi la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătorul auto al vehiculului care s a angajat în depăşire nu se afla sub influenţa alcoolului. S-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă”, a declarat Gabriela Dinu, purtătorul de cuvînt al IPJ Braşov.
 

Podul transformat în sicriu
 

      O tragedie cumplită s-a petrecut tot într-o joi pe acelaşi pod de pe DN1, între Dridif şi Beclean. Era 23 iunie 2016, în jurul orei 14.40, cînd două autoturisme s-au ciocnit, iar în urma impactului devastator au murit pe loc 4 persoane şi alte două au fost rănite, una dintre ele foarte grav care ulterior a decedat la spital în Tg Mureş. Au sosit la faţa locului poliţiştii de la Făgăraş, maşini SMURD, Ambulanţe şi Pompierii de la Descarcerare. Podul de pe DN1 dintre Beclean şi Dridif era dominat de scene de coşmar. Autoturismul Renault Clio cu numărul de înmatriculare B 66 UFX era grav avariat, iar în interior erau patru persoane, toate femei, decedate. În VW avariat se aflau două persoane, un bărbat grav rănit şi o tînără care a reuşit să anunţe tragedia. La volanul maşinii Renault Clio se afla Olimpia Beca, profesoară din Victoria, originară din Ucea de Sus, care le avea alături pe Silvia Nan de 86 de ani, Silvia Nan de 38 de ani şi pe Viorica Debechi de 55 de ani, toate din satul ei. Autoturismul VW Passat era condus de Miron Ioan Viorel de 52 de ani care era însoţit de o tînără Ana Maria Dobrin de 24 de ani. Podul de la km 241 a devenit în doar cîteva minute un sicriu. Cele 4 femei, pasagere în autoturismul Renault Clio, au avut o moarte violentă. Zăceau pe pod patru trupuri neînsufleţite, iar bărbatul garv rănit a fost transportat cu elicopterul SMURD la Tg Mureş, unde a decedat după 2 săptămîni. 


Tragedia din zona Perşani, cu 4 morţi şi 26 răniţi

 

   

 

     Cu o săptămînă înainte, în ziua de 17 iunie 2016, un alt cumplit accident de pe DN1 din apropiere de Perşani a curmat viaţa a patru persoane, alte 26 fiind rănite. A fost cel mai grav accident rutier care s-a petrecut în zonă în ultimii ani şi a cărui gravitate a atras ,,cod roşu". Şoferul a pierdut controlul volanului a intrat în parapet-ul ce desparte sensul de mers şi în urma impactului s-a răsucit cu 180 de grade şi apoi s-a răsturnat. Rînd pe rînd victimele au fost transportate la patru spitale din Braşov. Persoanele decedate în accident au fost: Cosmin Teodor Manoilă de 20 de ani, colegraf la Palatul Copiilor Iaşi, coordonator ansamblu folcloric, profesor dirijor Cătălin Pop şi cei doi şoferi Ilie Cojocaru şi Andrei Popa.
 

Tată şi fiică morţi în accident pe DN1
 

     În ziua de 28 octombrie 2017, o altă tragedie s-a petrecut pe DN1, în zona Perşani. Tată şi fiică au fost trimişi în mormînt de un cumplit accident rutier. Florin Boţoc avea 40 de ani, iar fiica lui, Claudia, 18 ani. În casa lor din Berivoi au stat două sicrie, unul lîngă altul, sub ochii înroşiţi de lacrimi ai Marinelei, soţie şi mamă. Sătenii le-au întîmpinat împreună cu preotul paroh la intrarea în sat, cu flori şi lumînări aprinse în mîini. Un tir (numărul de înmatriculare IF 19 YLY) se răsturnase peste autoturismul în care se aflau cei doi făgărăşeni. În aceeaşi zi, cu 10 minute mai devreme un autoturism Dacia a derapat şi s-a răsturnat în şanţul de la marginea carosabilului, două persoane rămînănd încarcerate fiind transportate la Spitalul Judeţean Braşov. În ziua următoare, un alt accident a avut loc pe aceeaşi porţiune de drum cînd un autoturism de Galaţi s-a răsturnat în şanţ. Un bărbat şi o femeie au fost victimele accidentului.

O altă familie îndoliată
 

     Tot pe DN1, au murit alte trei persoane într-un accident grav petrecut în ziua de 28 mai 2018. Două maşini s-au ciocnit violent, iar în urma impactului doi tineri au murit pe loc, iar cea de-a treia victimă a fost tatăl fetei care şi-a a pierdut şi el viaţa. ,,În urma accidentului, pasagerii de pe bancheta din spate a vehiculului care a pătruns pe contrasens, un barbat de aproximativ 35 de ani şi o femeie de aproximativ 30 de ani, au fost proiectaţi în afara autoturismului şi au decedat", a anunţat Poliţia.
 

Tragedie şi la Ucea de Sus
 

     Un alt grav accident rutier s-a petrecut în localitatea Ucea de Sus, pe DJ 105P, în ziua de 16 mai 2018, în jurul orei 10.10. Comiza Alina de 32 de ani si Adelina de 11 luni au fost grav rãnite si a fost necesarã intervenþia unui elicopter pentru a fi transportate urgent la spital. Alina Comiza era cu fetiţa ei în braţe şi traversau şoseaua pe trecere de pietoni cînd un autoturism le-a lovit în plin. Fetiţa se află şi acum la spital în Tg Mureş şi este ţinută în viaţă de aparate. Mama ei a ajuns acasă recent, dar necesită îngrijiri medicale. Un accident rutier grav a avut loc duminică, 3 iunie 2018, pe DN13, pe raza localităţii Fişer. În urma impactului frontal între un autoturism şi un TIR, şoferul autoturismului, un bărbat de 59 de ani, a decedat. „Un bărbat de 59 ani, din judeţul Mureş, care a condus un autoturism pe DN 13, dinspre Braşov spre Sighişoara, la km 71 + 300 metri, pe rază localităţii Fişer, a pătruns pe contrasens unde a intrat în colizune, frontal, cu un TIR condus de un bărbat de 33 ani, din judeţul Maramureş. În urma impactului, conducătorul auto de 59 ani a decedat. S-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, Gabriela Dinu. (M.F.)

Comments
Comentariu nou Cautare
Vio  - In loc de autostrăzi????   |09-06-2018 17:19:09
Votam anapoda,,,,,,(se fura la greu din bugetul țării,,pensii
speciale,,,,spitale vechi,)
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 313 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4766425

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare