Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Supãrarea francezului din Cobor
Supãrarea francezului din Cobor Email
Luni, 04 Iunie 2018 18:04

 

     Activitatea aleşilor locali din comuna Ticuş este deseori scoasã din tiparele birocraţiei şi ineficienţei de prezenţa unui cetãţean francez stabilit în satul Cobor. Erwan Joliff dã de furcã autoritãţilor locale prin insistenţele lui privind bunul mers al comunitãţii locale. De cînd a cãpãtat statutul de pompier voluntar cu acte în regulã, îşi cere drepturile legale fãrã a aduce atingere în vreun fel activitãţii administraţiei publice locale. Tocmai de aceea a înfiinţat asociaţia de pompieri SISUR , a dodat-o cu o autospecialã şi participã astfel la stingerea incendiilor iscate în comunã. În ultima şedinţã a CL Ticuş desfãşuratã în 30 mai a.c., a participat şi francezul din Cobor, aşa cum este cunoscut în zonã şi nu numai. A aflat atunci, cu stupoare, cã nu mai este pompierul voluntar al comunei. Și asta pentru cã Primãria Ticuş nu i-a reînnoit contractul de prestãri servicii. ,,Am depus la Primãria Ticuş din luna februarie o cerere de subvenţii pentru asociaţia noastrã de pompieri. Pînã astãzi, nu am primit niciun rãspuns din partea primãriei. Am aflat cu surprindere de la domnul primar cã contractul meu de voluntariat nu a fost reînnoit şi cã nu mai sînt pompier voluntar în comuna Ticuş. Conform HG 1579/2005 art 5, alin. 3 privind statutul personalui din serviciile de urgenţã voluntare, trebuia sã fiu înştiinţat în scris de ruptura contractului meu în mod unilateral. Înseamnã cã de acum sã nu mai intervenim? Sã vedem cu ce vor interveni ,,pompieri" din Ticuş cu contracte în regulã? Fraţii, cumnaţii, rudele celor care lucreazã la primarie. Dacã nu ar fi aşa dezastruoase consecinţele pentru victimele incendiilor, cu siguranţã aşa ar trebui sa facem?” explicã francezul din Cobor pe pagina sa de socializare. Pompierul voluntar acuzã conducerea comunei de nerespectarea legii, afirmînd totodatã cã ,,arbitrarul domneşte la conducerea Primãriei Ticuş”. Erwan Joliff a devenit pompier voluntar dupã ce a urmat cursuri de specializare, la cererea ISU Braşov, la Ciolpani, în 2015. Apoi a adus o autospecialã la Cobor şi şi-a înfiinţat, în 2017, asociaţia de pompieri voluntari.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 62 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4764603

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare