Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Magia ştiinţei la ,,Radu Negru“
Magia ştiinţei la ,,Radu Negru“ Email
Luni, 04 Iunie 2018 18:48

     Miercuri, 30.05. a.c. , începînd cu ora 13.00, s-a desfăşurat, în cadrul Colegiului Naţional ,,Radu Negru“ din Făgăraş, proiectul ,,Magia ştiinţei“. Proiectul face parte din programul  ,,Fondul Ştiinţescu la Făgăraş“ şi a fost coordonat de profesoara Monica Grosu. ,,Actvitatea de astăzi se numeşte ,,Tîrgul de ştiinţă“ şi îşi propune promovarea activităţilor practice dezvoltate pînă în prezent în cadrul acestui proiect. La acest program participă elevi din clasele III-VII şi IX-XI de la colegiul nostru“ a spus profesoara Monica Grosu. ,,Sînt experienţe de fizică, chimie şi biologie, care au menirea să dezvolte în rîndul elevilor dragostea pentru ştiinţele reale“ a spus Manuela Drenea, coordonator al Comisiei  Metodice de Fizică, Chimie şi Biologie. ,,În cadrul proiectului ”Magia ştiinţei” am realizat un proiect ce poartă numele de ”Energia verde, o altă şansă pentru viitorul omenirii”. Prin  utilizarea acestei energii vom evita poluarea utilizînd soarele, vîntul şi apa. În cadrul proiectului am verificat punerea în funcţiune a unei mori de vînt cu panou solar, iluminarea unei căsuţe, verificarea unei telecomenzi, punerea în funcţiune a unei sonerii, a  unui motoraş de scos apa din puţuri etc.“ a spus Ileana Potroviţă, profesor de fizică-chimie la ,,Radu Negru“. Echipa proiectului a fost constituită din profesorii Remus Mogoş, director adjunct şi ordonator de credit, Monica Grosu- coordonatorul proiectului şi al clubului ,,Paşi spre viitor/disciplina fizică-chimie”, învăţătoarea Teodora Novac- mediator, secretar şi voluntar; profesoara Andru Mariana- coordonator al clubului de aeromodele ,,Aripi în zbor”/disciplina chimie-fizică, Potroviţă Ileana- coordonatorul clubului ,,Să gîndim verde” pentru disciplina chimie-fizică, Dudan Cristina- coordonatorul clubului ,,Studioul biotopului” pe disciplina biologie şi profesoara Alexandrina Rusu, coordonatorul clubului ,,Micii biologi” pentru disciplina biologie. (Ştefan BOTORAN)
 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 328 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

4.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4766415

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare