Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Două centrale ternice vîndute
Două centrale ternice vîndute Email
Luni, 11 Iunie 2018 17:20

 

49.594,44 euro a încasat Primăria Victoria din vînzarea a două centrale termice de cartier dezafectate

     Primăria Victoria a scos la vînzare prin licitaţie publică cele patru centrale termice de cartier şi terenul aferent acestora. Vînzarea a fost stabilită prin HCL nr. 159 emisă în plenul din 28 noiembrie 2017. Aceste obiective sînt din 2003 dezafectate. Preţul de vînzare a fost stabilit în baza expertizelor de evaluare nr. 17.518 şi 17.519 din data de 27 octombrie 2017.
 Licitaţia a fost organizată la sfîrşitul lunii decembrie 2017, cînd două obiective au fost vîndute cu destinaţia de prestări servicii sau activităţi comerciale.

 Este vorba despre centrala termică din zona Pieţii şi cea de pe strada Oltului. Au licitat pentru centrala termică de pe strada Oltului, nr. 40 următorii: Claudiu Ursu, Mihai Ghindea, Ciprian Banciu şi SC IF Construct SRL, iar pentru centrala termică din zona Pieţii au licitat: Maria Oniga, SC IC Metal Confex SRL şi SC IF Construct SRL. Firmele care au cîştigat licitaţiile sînt: SC IC Metal Confex SRL şi SC IF Construct SRL. Valoarea adjudecată pentru centrala din zona Pieţii a fost de 16.762,34 euro, iar pentru cea de pe strada Oltului valoarea a fost de 32.832,10 euro. 

 

Depozit de materiale
 

     În anul 2013, Primăria Victoria a avut intenţia să închirieze aceste clădiri, dar nu s-au arătat doritori. Însă anul trecut, la sediul Primăriei s-au înregistrat mai multe cereri prin care s-a cerut achiziţionarea fostelor centrale termice de cartier. ,,Am cîştigat licitaţia şi deja reabilitez clădirea din zona Pieţii. În obiectivul respectiv voi desfăşura activităţi comerciale, mai precis un depozit de produse metalice, unde voi avea toate tipurile de ţevi, table la orice dimensiune. Am achiziţionat şi o maşină de tăiat tablă cu plasmă, iar comanda se face din calculator. Cu această maşină putem tăia tabla de orice dimensiune în forma dorită de client. M-am hotărît să fac acest depozit pentru că sînt administratorul unei firme de construcţii şi de multe ori m-am lovit de lipsa materialelor metalurgice de pe piaţă. Investiţia este foarte mare, doar maşina de tăiat tablă cu plasmă a costat 30 mii euro. Stocul de materiale va fi o altă cheltuială, dar sper ca pînă la sfîrşitul anului sau cel mai tîrziu în luna ianuarie 2019 să deschid depozitul” a spus administratorul Iulian Călin, de la SC IC Metal Confex SRL.

Istoria sistemului centralizat
 

     Pînă în anul 2003, oraşul Victoria avea un sistem de termoficare funcţional, deservit de patru centrale de cartier. Peste 3000 de locuinţe erau branşate la sistemul centralizat şi plăteau agentul termic (căldură şi apă caldă) la SC Sacoterm SA. Majorările repetate ale preţului la Gcalorie a dus la debranşarea în masă a apartamentelor. S-a ajuns ca în anul 2003 sistemul cetralizat să nu mai aibă niciiun abonat, iar centralele termice să fie închise definitiv. Primăria Victoria a încercat să stopeze debranşările şi a investit în două din cele patru centrale termice, cele de pe străzile Victoriei şi Oltului. La aceste două obiective au fost schimbate cazanele şi instalaţiile pentru a se mări randamentul de funcţionare, dar nici aşa abonaţii n-au fost convinşi să rămînă racordaţi la sistemul centralizat. Aceste centrale termice au fost preluate de primărie în domeniul public prin 2008, cînd a estetizat aceste obiective vechi şi a executat lucrări de hidroizolaţie. (Carla TATU)

Comments
Comentariu nou Cautare
Anonim   |13-06-2018 13:33:46
ar fi trebuit pretul de pornire al licitatiei sa fie mai mare, macar se
strangeau ceva bani la bugetul local.
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 322 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4766419

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare