Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Lansare de carte
Lansare de carte Email
Luni, 11 Iunie 2018 17:42

     Turnul Tomory din Cetatea Făgăraşului a găzduit joi, 6 iunie a.c., începînd cu ora 16.00, lansarea volumului de poezie a profesorului Nicolae Postolache, sub pseudonimul ,,Nicu Brezoianu”, cu tematica sugestivă ,,CuAnte”. Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Municipală ,,Octavian Paler” şi d eMUzeul Ţării Făgăraşului ,,Valer Literat”. ,,A fost o surpriză pentru mine să descopăr poezia profesorului Nicolae Postolache. Vă felicit din suflet, este o pasiune care necesită mult efort. Evenimentul nostru este organizat împreună cu Biblioteca“ a spus Elena Băjenaru, directoarea Muzeului ,,Valeriu Literat“. ,,Avem spaţiul, timpul, elegia, Nicu Brezoianu abordează toate temele universale- timpul, dragostea, etc. Este vorba de logică deductivă, asociată cu inspiraţia poetică. Solitudine, istorie, este o punte între filozofie şi ştiinţă!“ a spus Viorica Bica, coordonatoarea Bibliotecii Municipale ,,Octavian Paler“. ,,Lumea cuantică este foarte coerentă, traducătorii sîntem noi înşine! Se dezvăluie ideea că în lumea fizică lucrurile nu sînt aşa cum le vedem. Sentimentul iubirii este deschis prin asociere cu natura. Avem o axiomă epistemologică“ a spus Maria Racu, directoarea Colegiului ,,Radu Negru“ din Făgăraş.

 ,,Nicu Brezoianu percepe motivul cuantic aplicat. Este un creator trans, care trece dincolo. Asistăm astăzi la un eveniment cultural vrednic de luat în seamă, cu un titlu inedit. Cuantica a făcut saltul din Fizică, în cultura populară. Este o sărbătoare a limbajului, la graniţa dintre fizică şi cultură. Lumea cuantică înseamnă a vedea în alt mod locul nostru în univers, de a fi, deopotrivă, raţionali şi iraţionali, reali şi ireali. Mecanica cuantică este cea care extinde viziunea noastră de realitate. Ne descriem propriile experienţe, lumea cuantică este atît de ciudată cum sîntem şi noi, oamenii. Simţim nevoia de a reda în cuvinte experienţa noastră. Cuantica înseamnă o cantitate stabilită, din latina medievală. Poezia este rimă, expresie, exaltare. Zidul cuantic exprimă secretul numelui“ a spus profesorul Ioan Mihali. ,,Trebuia să vă prevenim să luaţi un dicţionar de neologisme. Sîntem aici ca să întîmpinăm o nouă carte. Această carte este un moment poetic inovator şi anvargadist“ a declarat profesorul Liviu Ioani. Pseudonimul de ,,Brezoianu“ este luat din localitatea Brezoi, de pe Valea Oltului, acolo de unde se trage poetul şi profesorul Nicolae Postolache. (Ştefan BOTORAN)

 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 60 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4764586

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare